Мерія Львова розробила проєкт спортивного комплексу та стадіону «Торпедо»

torpedo

Міське управління архітектури та урбаністики розробило проєктну пропозицію багатофункціонального спортивного комплексу з облаштуванням стадіону «Торпедо» на вул. Золота, 40А.

Мерія планує зробити стадіон «Торпедо» сучасною базою для тренувань з легкої атлетики. У планах міста — занедбану територію стадіону реконструювати та повернути їй спортивну функцію, інформують у пресслужбі Львівської міськради.

«Насправді, ми пропонуємо реалізувати спільний проєкт із банком на базі приватно-публічного партнерства чи як спільну діяльність. Зараз ми розробили проєктну пропозицію і наше бачення як того, як це має виглядати. Зі свого боку ми би хотіли, щоб ті кошти, які передбачені у бюджеті, відкладались не на викуп, а безпосередньо на реконструкцію. Для цього має бути добра воля з боку банку, аби не зволікати та запустити цей процес», — зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Відтак, проєктна пропозиція передбачає облаштування легкоатлетичної бази, що відповідатиме вимогам та критеріям різних видів спорту.

«Відповідно до плану, є територія, на якій передбачено легкоатлетична база. При розробці проєктної пропозиції ми взаємодіяли з управлінням спорту, яке напрацювало нам свої вимоги щодо різних видів спорту, зокрема використання відкритих майданчиків. Так, на відкритому майданчику планується розмістити деякі легкоатлетичні дисципліни, у тому числі метання молота, ядра, а також облаштування нормальної бігової інфраструктури. У підсумку, ми отримаємо повноцінне поле для різних видів спорту. Окрім того, планується зробити різні майданчики з силовими тренажерами.

Звичайно, найбільш важливим є будівництво двоповерхової споруди з розміщенням легкоатлетичного центру, де можна буде проводити великі теоретичні начитки спортивних дисциплін. Також у комплексі мають розміщуватись повноцінні душові, переодягальні, санвузли, які обслуговуватимуть весь об'єкт, його відкриту та закриту частину.

Варто зазначити, що на другому поверсі комплексу пропонується облаштувати кілька тренувальних залів для того, щоб об'єкт міг функціонувати цілорічно. Планується, що там можуть займатись діти різних вікових груп, а також мешканці прилеглого району. Сьогодні там збудовано багато житлових комплексів, тому інтерес до того, аби користуватись таким серйозним спортивним центром, є дуже великий. Ми розраховуємо, що він матиме як для львів'ян загалом, так і для мешканців цього району свій результат», — зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Так, за словами начальника управління спорту Антона Нікуліна, стадіон «Торпедо» не має аналогів у Львові, тому потребує відновлення.

«Для нас це надзвичайно важливий об'єкт. Він буде мати легкоатлетичну складову. Таких стадіонів у нас немає у Львові, тому нам дуже потрібно його зберегти», — зазначив посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: