Не стало Енніо Морріконе: мелодії, що зробили композитора легендарним

моріконе

6 липня помер знаменитий італійський композитор Енніо Морріконе. Він пішов життя на 92 році.

Як повідомляє Corriere della Sera, причиною смерті стали наслідки падіння. Сім’я оголосила, що похорон відбудеться в приватному форматі.

Енніо Морріконе – всесвітньо відомий італійський композитор, аранжувальник і диригент. Аранжував сотні пісень для таких знаменитостей, як Джанні Моранді, Маріо Ланца, Міранда Мартіно тощо.

Писати музику до фільмів Енніо Морріконе почав лише в 1961 році, коли йому було вже за 30. Він почав з італійських вестернів, з жанру, з яким тепер міцно асоціюється його прізвище.

 


Ставши відомим у Європі, Морріконе був запрошений для роботи в голлівудському кінематографі. У США Морріконе написав музику для фільмів таких відомих режисерів як Роман Поланскі, Олівер Стоун, Брайан Де Пальма.

 


За свою довгу і плідну кар'єру він написав музику до більш ніж 400 фільмів і телесеріалів, знятих в Італії, Іспанії, Франції, Німеччині, Росії та США. Морріконе зізнався, що сам точно не пам'ятає, скільки саундтреків він створив, але виходить, що писав у середньому по одному на місяць.

Лауреат премії «Оскар» за музику до фільму «Мерзенна вісімка» (2016). Загалом має п’ять номінацій на «Оскар».

У 1987 році за музику до фільму «Недоторканні» був удостоєний премій «Золотий глобус» і «Греммі».

У грудні 2011 року Морріконе виступив у Києві з концертом «Музика з фільмів» за участю ансамблю солістів «Київської камерати», чоловічого хору ансамблю пісні і танцю Збройних сил України та студентського хору «Аніма».

Енніо Морріконе народився 10 листопада 1928 року в Римі, в родині професійного джазового трубача Маріо Морріконе і домогосподарки Лібери Рідольфі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: