Президент Польщі хоче конституційно заборонити ЛГБТ-парам всиновлювати дітей

2020-06-29 16.46.45 prm.ua 38e889e69580

Президент Польщі Анджей Дуда підписав законопроєкт поправки до Конституції, за яким забороняється всиновлення дітей одностатевими парами. Закон вже пішов на розгляд до Сейму.

Як повідомляється на офіційному сайті президента Польщі, згідно з новим положенням пропонується також конституційно закріпити, що шлюб може бути укладено між жінкою і чоловіком.

Пояснюючи законопроєкт, Дуда заявив, що відсоток людей у польському суспільстві, які виступають проти усиновлення дітей одностатевими парами, завжди був вище 70%, а в деяких опитуваннях навіть понад 80%.

«Я дуже радий, що я все ще реалізую те, що планував від початку свого президентства, і що було моєю метою ще до того, як я став президентом Республіки Польща — підтримувати польську родину, захищати польських дітей, діяти так, щоб польське суспільство могло зробити все можливе для розвитку», — заявив він.

Анджей Дуда переміг у першому турі президентських виборів 28 червня, набравши 43,5% голосів. Його конкурент Рафал Тшасковський був другим з 30,5%. Другий тур виборів президента Польщі відбудеться 12 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: