У Львівській ОДА пояснили, чому карантин в області послабили лише частково

kafe1

На Львівщині частково послабили карантинні обмеження.

Таке рішення прийняла обласна комісія з ТЕБ і НС, передає ІА Дивись.Info.

Як розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, кількість госпіталізованих на Львівщині становить понад тисячу осіб, але ситуація є стабільною.

«Ми вперше маємо можливість розглядати послаблення обмежень. Ми звернулися до в.о. головного санітарного лікаря області та отримали від нього рекомендації, на підставі яких прийняли рішення комісії. Були пропозиції почати з широких послаблень, але ми вирішили робити це поетапно. Кожні сім днів, враховуючи ситуацію, ми будемо послаблювати обмеження», - пояснив Іван Собко.

Відтак, з 7 липня обласна комісія ТЕБ і НС дозволила роботу готелів, закладів громадського харчування, спортзалів і фітнес-центрів.

Готелі, заклади громадського харчування, фізичної культури і спорту зможуть працювати за умови дотримання протиепідемічних заходів та відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря України.

«На сайті МОЗ є протоколи для кожної галузі, де розписано яких умов повинні дотримуватися ті чи інші заклади і як підготувати їх до приймання відвідувачів», - пояснив Іван Собко

Комісія також дозволила проводити масові заходи, але лише релігійного характеру. Проведення таких заходів можливі за умови перебування однієї людини на 5 кв.м. з фізичною дистанцією не менше ніж 1,5 метра.

«Показник захворюваності, який дозволяє нам сьогодні послабити карантин дуже хиткий. Якщо ситуація погіршиться — доведеться приймати зворотні рішення», - заявив Іван Собко.

«Єдиний показник, який не дозволяв нам послабити карантин – це був показник виявлення захворюваності. Сьогодні він становить 10,92%, при нормі менше 11%. Тобто лише ці 0,08% дозволяє нам послабити карантин. Але я закликаю всіх бути насторожі, бо лікарні і далі заповнені хворими. Сьогодні цей показник – 43%. Ми уже третій тиждень продовжуємо фіксувати стабільну кількість звернень у стаціонари. З 1013 хворих  понад 750 перебувають у закладах Львова. Тому ж логічним, що послаблення приймаються поетапно і поступово. Показники, які ми маємо ще не означають, що ми коронавірус побороли і він йде на спад. Тому наскільки чітко ми будемо дотримуватися карантину настільки швидко ми зможемо говорити про подальші послаблення», - додав директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

На наступному засіданні через 7 днів комісія розгляне питання про можливість відкриття дитсадків, кінотеатрів і проведення культурно-масових заходів.

Водночас, що кожні три дні комісія за участю представників лабораторного центру відслідковуватиме епідситуацію. У випадку погіршення показників захворюваності комісія перегляне свої рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: