У Львові протестували проти намірів друкувати гроші

IMG_3744

Яків Смолій 1 липня подав заяву про відставку через «систематичний політичний тиск».

На знак протесту у Львові влаштували акцію, де закликали центральну владу країни не вирішувати проблеми, друкуючи гроші.

Про це на акції, яка відбулась біля пам’ятника Тарасу Шевченку, розповів Борис Пошива, представник комітету Майдану Львівщини і голова Студентського братства Львівщини: «Те, що нас зараз хочуть переконати, що це є добре – друк нових гривень, ми в це не віримо, ми памятаємо 90-ті, ми пам’ятаємо купони. Вони просто хочуть обнулити нашу валюту і, відповідно, економіці від цього не стане краще. Ми просто за великі купюри будемо купувати буханку хліба. Ми хочемо, щоби все-таки виконали умови МВФ і почати налагоджувати співпрацю з міжнародними фінансовими інституціями, як зараз роблять всі країни, які зараз потерпіли від пандемії. Кожен бере в борг якісь ресурси, аби налагодити свою економічну ситуацію».

Читайте також: Без паніки: чого очікувати після відставки голови НБУ Якова Смолія

Також активіст додав, що вважає такий шлях непрофесійним.

«У нас ідуть, я вважаю, диким шляхом – просто друком папірців. Грошей від цього більше не стане, якщо їх додрукувати. Ми вважаємо, що зараз влада піде дурним шляхом, як це вона робила і зазвичай», – підсумував Пошива.

Зауважимо, рада Національного банку відмовилися призначити Олега Чурія на посаду заступника голови НБУ терміном у 7 років. Раніше він обіймав цю посаду 5 років.

Про це повідомляє голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

«6 липня відбулося позачергове засідання Ради Національного банку (далі – Рада), на якому було розглянуто подання голови НБУ Смолія щодо призначення Чурія Олега на посаду заступника Голови Національного банку.

Рада утрималася від призначення Чурія на посаду», - пише Данилишин.

Фото: Микити Печеника

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: