Для російської та інших мов нацменшин треба окремий закон, – представник Зеленського в КС

кс

Верховна Рада має ухвалити окремий закон, який регулюватиме статус російської і мов інших нацменшин.

Про це зазначив представник Президента у Конституційному суді Федір Веніславський під час усних слухань у справі щодо конституційності «мовного закону», - повідомляє Укрінформ.

Верховна Рада має ухвалити окремий закон, який буде регулювати статус російської мови і інших мов нацменшин», - сказав Веніславський.

За його словами, Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» стосується правового регулювання застосування виключно української.

«Мова виключно про українську мову. Предметом правового регулювання цього закону не є статус інших мову», - уточнив представник глави держави у КС.

Веніславський також запевнив, що позиція Президента стосовно української мови як єдиної державної залишається незмінною.

7 липня Велика палата Конституційного суду розпочала розгляд справи про конституційність Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Верховна Рада ухвалила цей закон 25 квітня 2019 року, а 16 липня він набув чинності.

Проте 21 червня 2019 року до КСУ надійшло подання 51 народного депутата, які просять перевірити на конституційність Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: