Два львівських виші очолили рейтинг найкращих університетів України

nulposin
Фото: офіційна сторінка НУ "ЛП"

У рейтингу закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2020» Національний університет «Львівська політехніка» опинився на 5 сходинці, а на 8 — Львівський національний університет імені Івана Франка.

Про це свідчать дані чотирнадцятого академічного рейтингу, який проводить Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Так, п'яте місце посів НУ «Львівська політехніка», восьме — ЛНУ ім. Івана Франка, а сімнадцяту позицію зайняв Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.

Решта закладів вищої школи мають місце в рейтингу після сотні: на 101 і на 103 у рейтингу. Йдеться про Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького та Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського.

Окрім цього, 134 місце посів Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, у свою чергу 148 – Львівський державний університет внутрішніх справ, на 161 – Львівська національна академія мистецтв, на 173 – Львівський національний аграрний університет, на 176 – Львівський торговельно-економічний університет, на 180 – Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка.

Рейтинг сформовано згідно з такими критеріями:

  • академічна та наукова діяльність;
  • цитованість наукових праць, винахідницьа діяльність;
  • привабливість для абітурієнта;

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: