У Львові Пласт навчає літніх людей оплачувати комунпослуги онлайн

broshour

У Львові волонтери та представники міської ради запустили соціальну програму «Пласт діджиталізує». Мета програми – допомогти людям похилого віку та навчити їх здійснювати безпечні та комфортні платежі онлайн та у платіжних терміналах, уникаючи черг у банках та касах, - повідомляють у львівському осередку Пласту.

Це дуже актуально в умовах пандемії коронавірусу та вимог лікарів щодо соціального дистанціювання, - кажуть організатори.

З липня усі бажаючі зможуть зателефонувати на безкоштовну гарячу телефонну лінію EasyPay 0800603003 та отримати необхідну інформацію щодо платежів онлайн та у платіжних терміналах. Графік роботи гарячої лінії з 16:00 до 20:00 у будень. Волонтери-пластуни допоможуть створити онлайн-кабінет, зареєструвати показники лічильників онлайн та інше.

«Фінтех-компанія EasyPay відповідає за технічний бік проекту, надаючи унікальне програмне забезпечення. Також, ми допомагаємо організувати роботу волонтерів-пластунів. Люди похилого віку звикли стояти у чергах і не дуже довіряють новим технологіям. Впевнений, що разом із волонтерами ПЛАСТу та співробітниками Львівського міського територіального центру ми зможемо допомогти літнім людям, навчити їх корисним digital-навичкам, підвищити фінансову грамотність та допомогти захистити здоров’я в умовах пандемії коронавірусу», - коментує Олексій Авраменко, засновник та СЕО фінтех-компанії EasyPay.

Також, EasyPayразом із міськрадою, підготували друковану брошуру із детальною
інструкцією «Як сплачувати послуги без черг». Ці брошури будуть доступні у ЦНАПах.
За словами ініціатора проекту – Олексія Даціва, викладача УКУ, співзасновника компанії JetBeep, пластуни завжди приходять на поміч тим, хто потребує їхньої допомоги: «Я в ПЛАСТі з 1994 року, пройшов усі ланки і знаю, що для пластуна присяга – це приклад та натхнення на все життя. Обов’язком пластуна є допомога іншим, щира та безкорислива. Під час карантину постійно лунали заклики залишатися вдома, переходити на онлайн-оплати. Саме тому і виникла ідея допомогти літнім людям та навчити їх безпечно сплачувати комунальні послуги вдома або за допомогою терміналу».

Задля ефективної реалізації соціального проекту, працівники Львівського міського
територіального центру здобули необхідні навички під час онлайн-тренінгу від компанії
EasyPay. Таким чином, міська рада Львова планує зменшити кількість людей в чергах та навчити людей похилого віку та соціальних працівників користуватись онлайн сервісами.

Соціальний проект триватиме до кінця літа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: