СБУ попросила Гонтареву утриматися від «неоднозначних коментарів» щодо МВФ

62b39d8-b498295-1-gontareva-

Служба безпеки України просить екскерівницю НБУ Валерію Гонтареву не поширювати заяви, які можуть нанести шкоду національній безпеці держави, зокрема, в фінансово-економічній сфері та негативно вплинути на ситуацію в країні.

Про це інформує пресслужба СБУ.

«Сьогодні у багатьох засобах масової інформації поширюються коментарі колишнього керівництва Національного банку України, яке заявило про те, що МВФ має "заморозити" співпрацю з Україною та зажадати достроково погасити кредити.

Служба безпеки України поважає право кожного громадянина на свободу висловлювань, однак вважає неприпустимим оголошення заяв, які можуть нанести шкоду національній безпеці держави, зокрема, в фінансово-економічній сфері та негативно вплинути на ситуацію в країн», - йдеться в повідомленні.

СБУ закликає будь-яких експосадовців утриматись від «подібних неоднозначних коментарів» та дбати про національні інтереси України, а не сіяти панічні настрої серед населення та розхитувати економічну стабільність держави.

8 липня стало відомо, що ексголова НБУ Валерія Гонтарева заявила, ніби МВФ має «заморозити» співпрацю з Україною та зажадати достроково погасити кредити, поки президент України Володимир Зеленський не призначить незалежного голову Нацбанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: