«Центренерго» купить у Ахметова 1,2 мільйона тонн вугілля для підтримки його шахт

IMG_0307

Державне Центренерго планує придбати орієнтовно 2,4 мільйона тонн вугільної продукції у вітчизняних виробників, з яких близько половини забезпечать державні шахти, а решту — куплять у приватних компаній.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Найбільшою недержавною вугледобувною компанією є «ДТЕК» Ріната Ахметова.

Попри рішення Кабінету міністрів щодо пріоритетного використання вітчизняного вугілля на теплових електростанціях, зараз Центренерго продовжує використовувати природний газ для виробництва електричної енергії. Відтак, підприємству рекомендують визначитись із перспективами закупівель вугільної продукції до кінця року.

За словами міністерки Міненерго, Ольги Буславець, «зараз спалювання газу видається економічно вигідним, проте це тимчасове короткострокове рішення».

«Наразі вже спостерігається тенденція до збільшення ціни на природний газ. А з початком опалювального сезону і підвищенням попиту таке зростання лише прискориться. Тому, для надійної роботи електроенергетичного комплексу в осінньо-зимовий період необхідно забезпечити стале постачання вугільної продукції», – зазначила вона.

Зрештою, на думку Богуславець,чим довше шахти перебуватимуть у вимушеному простої, тим складніше буде повернути їх до нормального режиму роботи.

«Тому, якщо вже найближчим часом шахтарі не повернуться до роботи, в осінньо-зимовий період ми будемо вимушені імпортувати вугілля за зовсім іншими цінами», – пояснила Буславець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: