Українським абітурієнтам дозволили взяти відстрочку від армії

3a5e9482b4c26eef08c42959ba62adfe885ccacd

Українські абітурієнти, які в 2020 році будуть вступати до вишів, можуть скористатися відстрочкою від призову до війська.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства освіти України.

Як повідомляється, в 2020 році через епідемію COVID-19 і введений в Україні карантин весняний призов до армії перенесли на травень-липень 2020 року. Також визначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.

Міністерство освіти і науки спільно з Офісом Президента та Генеральним штабом напрацювали рішення, яке дозволить випускникам коледжів та університетів у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримавши відстрочку від весняного призову. Термін призову до ЗСУ призовників зазначених категорій може бути перенесено на 1 жовтня 2020 року.

«Досягнуті домовленості дозволять вступникам скористатись своїм конституційним правом на продовження навчання - пройти необхідні вступні випробування та подати заяви на вступ», – зазначив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: