Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

Sunset China Real Estate - Empty Modern executive apartments
фото: depositphotos.com

Середня ціна у Львові залишилася на рівні травня — 17 000 грн/кв. м, стабільність національної валюти позначилася і на збереженні ціни в доларах також.

Середня ціна у Львові залишилася на рівні травня — 17000 грн/кв. м, стабільність національної валюти позначилася і на збереженні ціни в доларах також.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Що відбувається на ринку первинної нерухомості Львова і як будуть розвиватися події далі, читайте в нашій постійній аналітиці на основі даних ЛУН.ua.

Середня вартість квадратного метра в ЖК Львова

Середня вартість квадратного метра на новобудови у червні закріпилась на рівні 17000 грн/кв.м, ціна з попереднім місяцем знизилася на 100 гривень.

Мінімальна ціна на квартири в новобудовах Львова наразі зафіксувалася на рівні 11500 грн/кв. м. Ціна порівняно з попереднім місяцем не змінилася.

Середня вартість квартир у травні 2019 була 15900 грн/кв.м, мінімальна — 10600 грн/кв.м.

Незважаючи на стабільність середньої ціни, показовим є зміна в ціні в різних класах. Так економ подешевшав з 12800 грн/кв. м до 12700 грн/кв. м, в той час як комфорт-клас зріс на 200 грн (з 15500 грн/кв. м до 15700 грн/кв. м). Бізнес-клас зріс також незначно – на 800 грн (з 21900 грн/кв. м до 22700 грн/кв. м), найбільше змінилася ціна в еліт-нерухомості: з 35000 грн/кв. м до 36400 грн/кв. м. Така ситуація може свідчити про повільну зміну вектора на більш доступне житло. Якщо така тенденція буде простежуватися в наступні 2-3 місяці, то може потягнути за собою зниження цін і в інших класах.

Вартість квадратного метра в житлових комплексах: зріз за районами Львова

Лише два райони у червні продемонстрували нехай і незначне, але підвищення ціни.

У Шевченківському районі ціни на новобудови зросли в середньому на 100 гривень – до 17300 грн/кв.м, у Залізничному теж на 300 гривень – до 21500 грн/кв.м та у Сихівському на 400 гривень – до 18400 грн/кв.м.

При цьому у найдорожчому районі Львова – Галицькому – відбулося колосальне зниження ціни: на 3600 гривень – до 30700 грн/кв.м. Також знизилась ціна у Личаківському районі на 400 гривень — 22700 грн/кв.м.

Натомість Франківському районі ціна не змінилася – 24400 грн/кв.м.

Динаміка цін у доларах

У доларах за міжбанком середня ціна у Львові до кінця червня 2020 року становить 630 доларів за кв. м.

Мінімальна ціна становить 430 доларів за кв. м. У червні 2019 року квадрат у доларах у новобудовах Львова коштував 600 доларів, а мінімальна вартість була — 400 доларів.

Таким чином, за рік зростання мінімальної та середньої ціни в доларах становить 30 доларів.

Що чекати від цін на нерухомість далі

Без появи на ринку нових проєктів з більш низькою ціною на старті продажів істотної зміни середньої ціни на квадратні метри чекати не варто, навпаки, проєкти, які вже активно будуються і наближаються до введення в експлуатацію, будуть тільки дорожчати. Другим фактором стабільності цін може стати курс валют, оскільки вже сьогодні деякі економісти негативно сприймають зміну керівництва НБУ. Традиційно, вищий курс — кращі продажі новобудов. При цьому попит може залишитися ще довго тільки потенційним і інвестиційним, оскільки «карантинна» економіка не сприяє зростанню доходів населення, і кількість реальних угод може неухильно знижуватися.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Фото: depositphotos.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: