Які дороги на Львівщині планують відремонтувати цього року

IMG_7790-696x464

На ремонт та утримання автомобільних доріг місцевого значення та комунальної власності з місцевих, обласного та державного бюджетів передбачено 1 млрд 541 млн грн.

Загалом заплановано відремонтувати близько 260 кілометрів доріг. З них левова частка припадає на Службу автомобільних доріг у Львівській області.

Як розповів під час брифінгу керівник Служби Олег Береза йдеться 16 об’єктів, а загальна довжина доріг — 242 кілометри.

«На сьогодні виконано третину від запланованої кількості доріг, це на близько 80 км вже проведено роботи. Зараз в роботі перебуває близько 8 об’єктів. Зараз тривають роботи на ділянці Крижова-Городок – 81% виконано, на ділянці Комарно-Крижова виконання становить 64%. Львів-Самбір-Ужгород – нам цього року додали фінансування і ми завершимо повністю ці роботи Ця дорога важлива зі стратегічної точки зору, бо на наступний рік в нас є амбітний план щодо розширення дороги М-06 на ділянці віл Миколаєва до Стрия. Транзит всіх вантажних перевезень наступного року буде спрямований саме на цю ділянку. Також вадливими є об’єкти Східниця –Пісочне на так званій ділянці «перевал», вона виконана на 42%, а ділянка Опарів- Пісочне на 71%. Ділянка Самбір –Борислав готова на 69%», - розповів Олег Береза.

За його словами, щодо перспектив ще на цей рік, то дуже важливою є так звана «трускавецька об'їзна».

«Думаю, до кінця цього місяця ми отримаємо переможця тендеру, зараз, зараз проводимо кваліфікацію. Сьогодні мав відбутися аукціон на ділянку Городок-Повітно, це в медах великого транзитного кола. В червні буде тендер щодо ділянки Сколе-Козьова. По дорозі Р-15 проходить стадія оскарження в АМКУ, думаю до кінця тижня або проведемо додаткову процедуру закупівлі або будуть визначені кваліфіковані інші учасники, які подали оскарження. Також це є дорога Куровичі – Рогатин, Жовква-Кам’янка-Буська і дорога М-09 – це ділянки біля Давидова і Нових Стрілищ», - розповів Олег Береза.

Він додав, що відбувся тендер в межах співпраці з Підкарпатським воєводством Польщі.

«Вони виділили нам 2 млн. євро. Думаю на наступний тиждень ми підпишемо договір і  розпочнемо роботи на ділянці від Мостиськ до Краківця. Також сподіваємося в серпні розпочати будівництво за польські кредити, а саме на ділянці Яворів-Грушів. Ми вже отримали дозвіл на початок будівництва. Відбулися переговори з переговори з польською стороною, яка підтвердила готовність техніки, яка стоїть на кордоні і чекає, щоб розпочати роботи. Також, думаю що на серпень ми розпочнемо фазу активних будівельних робіт по об’їзній Трускавця», - додав Олег Береза.

Загалом, за його словами напрацьовано понад 45 проєктів ремонтних робіт, серед яких такі важливі як «Мале Карпатське коло», та північна об’їзна Львова. Вони у планах на наступний рік. Щодо північної об’їзної Львова, триває викуп земельних ділянок, де заплановано будівництво.

«Ми повинні викупити Близько 45 ділянок. На сьогодні проведено переговори з власниками. Єдине що нас зараз затримує це те, що ми очікуємо від Мінфіну роз’яснень, як перерахувати кошти передбачені на Службу автодоріг районним адміністраціям, бо Служба не може бути власником ділянок. На сьогодні ми вже маємо проєкт, оголошено тендер на розробку тендерної документації, йде процес визначення переможця. Розроблену документацію буде передано в ЄБРР і вони проведуть закупівлю. Думаю, на кінець року ми матимемо компанію, яка проводитиме будівельні роботи», - розповів Олег Береза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: