Авіакомпанії не відповідають за відмову у в’їзді до країн — Державіаслужба

авіа
Фото ілюстративне

Згідно з авіаційними правилами, авіакомпанії не відповідають за відмову пасажирові у в’їзді до країни, а про всі необхідні для в’їзду документи мають подбати самі пасажири.

Про це повідомляє Державна авіаційна служба України.

«Авіакомпанія не відповідає за відмову пасажиру у в’їзді до країни (пунктів призначення, транзиту) та має право відмовити в перевезенні пасажиру, який не виконав застосовуваних законів або документи якого не оформлено належним чином», – зазначили у відомстві.

Хоча з 15 червня цього року Україна відновила міжнародне авіасполучення, але при цьому значна кількість країн світу, у тому числі країни Європейського Союзу, залишаються закритими для туристичних поїздок українців.

Що треба знати пасажиру

  • пасажир відповідає за одержання всіх необхідних для подорожі документів, зокрема віз, дозволів, довідок тощо;
  • відповідальність за виконання вимог законодавства щодо виїзду, в’їзду, транзиту країни відправлення, прибуття та транзиту також на пасажирах;
  • пасажир повинен на вимогу авіакомпанії або державних органів сплатити відповідний тариф за перевезення у зворотному напрямку, якщо від нього вимагатиметься повернутися у місце відправлення через відмову країни прямування прийняти такого пасажира;
  • авіакомпанія має право не повертати суми, сплачені пасажиром за здійснене повітряне перевезення до місця, де було відмовлено пасажиру у в’їзді або місця депортації.

Нагадаємо, днями Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн «червоної зони» за показниками захворюваності на COVID-19. Кабмін дозволив припиняти режим самоізоляції або обсервації тим, хто в’їжджає на територію України з країн «червоної зони» за умови, якщо вони зроблять тест на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і матимуть негативний результат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: