У ЛОДА розповіли, скільки грошей витратили на підтримку малозабезпечених та бізнесу

IMG_3881

Центри зайнятості Львівщини опрацювали майже 17 тисяч пакетів документів для розгляду щодо виплати допомоги з часткового безробіття, а сума фінансової підтримки малого та середнього бізнесу склала понад 112 млн. грн.

Центри зайнятості Львівщини опрацювали майже 17 тисяч пакетів документів для розгляду щодо виплати допомоги з часткового безробіття, а сума фінансової підтримки малого та середнього бізнесу становила понад 112 млн. грн.

Про це під час брифінгу розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«На період карантину для підприємців запровадили пільги. Їх звільнили від сплати пені, тимчасово скасували штрафи. Ввели мораторій на податкові перевірки та низку інших пом'якшувальних заходів. Багато їхніх працівників втратили роботу на час карантину, і їм потрібна допомога з часткового безробіття. Львівщина – одна з тих областей, які найкраще в Україні впорлися із цим завданням», – заявив Максим Козицький.

Він додав, що області нараховується понад 680 тисяч людей пенсійного віку. Їм нарахували і вже виплатили допомогу на загальну суму понад 616 млн. грн. Також на Львівщині мешкає понад 12 тисяч малозабезпечених сімей. Їм перерахували майже 80 млн грн. Крім цього, близько 90 млн. грн виплатили мешканцям області, які отримують субсидії. Загалом таку допомогу отримують понад 91 тисяча людей. Майже 8 тисяч 700 осіб мають інвалідність з дитинства. Їм продовжили виплати на понад 33 млн грн. Понад 5 тисяч сімей, які мають дітей віком до 6 і 10 років, отримали допомогу на загальну суму 21 млн 400 тис. грн.

Як розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, на державний центр зайнятості було виділено 4 млрд. 723 млн. грн, з яких 282 мільйони припало на Львівщину. Всі підприємства були повідомлені про порядок виплат допомоги з часткового безробіття.

«Досі щодня надходять понад 200 заявок, а були дні, коли ми мали і 1700. Станом на сьогодні 100 млн. грн вже виплачено іще на 40 млн. вже пішла заявка. І вони будуть виплачені впродовж кількох днів. Це становить 50% фонду, який є у нашому розпорядженні. Але якщо буде необхідність, для Львівщини виділять додаткові кошти. Це уже підтвердив Державний центр зайнятості. Сподіваємося, що більше долучаться райони, які зараз працюють слабше. До прикладу, дуже активно працює Трускавець – там вже понад 23 млн. грн виплачено, це при тому що у Львові - 26 млн. Трускавецькі санаторії отримують приблизно мільйон щомісяця у вигляді компенсації за вимушену зупинку. Дрогобич уже виплатив 8 млн. Жовква добре працює. Але є  райони, які ще мають великий потенціал – Мостиська, Городок. Нагадуємо, що підприємці можуть впродовж 90 днів з моменту зупинки, часткової чи повної, подати заявку, і ми відшкодовуємо кошти», – розповів Василь Барилюк.

За його словами, процедура подачі заявки на відшкодування є нескладною.

«Подається заява довільної форми, в якій підприємець або підприємство вказує на приналежність до малого середнього або мікробізнесу, та подає довідку, що впродовж  6 місяців, які передують настанню зупинки, сплачували ЄСВ за своїх працівників або єдиний податок. Якщо це підприємство, то воно подає список осіб, які мають право на отримання допомоги. Документи можна подати в електронній формі», – розповів Василь Барилюк.

Він уточнив, що кожен працівник може щомісяця отримувати виплати з часткового безробіття, що становлять 2/3 тарифного окладу, але не більше розміру мінімальної  зарплати – 4723 грн. Кошти надходять на рахунки підприємства а воно зобов'язане у триденний термін перерахувати їх на картки працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: