У Львові вимагали відновити пільги на проїзд для учасників АТО (ФОТО)

IMG_3858

Учасники  АТО сьогодні зібралися під стінам ЛОДА, щоб отримати роз’яснення чиновників щодо  пільгового проїзду у громадському транспорті для учасників бойових дій.

Учасники АТО сьогодні зібралися під стінам ЛОДА, щоб отримати роз’яснення чиновників щодо  пільгового проїзду у громадському транспорті для учасників бойових дій. Підтримати їх прийшли представники Нацкорпусу. 

Початково учасники акції планували зібратися біля Львівської міської ради, втім вчора ввечері мерія відновила пільговий проїзд у міському транспорті.

Від посадовців ЛОДА учасники бойових дій хотіли отримати запевнення, що вони зможуть користуватися пільговим проїздом.

Вони також наголошували, що пільги їм гарантовані законом, який ніхто не скасовував.

«Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький вчора заявив, що ЛОДА не давала жодного розпорядження, яке б скасовувало пільги для учасників бойових дій. Ми запитали, чому тоді у касах автостанцій не продають квитків для пільговиків, на що він сказав, що це питання до перевізників. Сьогодні ми хочемо розібратись, чия це ініціатива», – пояснив один із співорганізаторів акції Сергій Лейченков.

«Ніхто з нас не йшов на війну заради грошей чи пільг. Дуже часто більшість з нас платить за кожну свою поїздку. Але є такі, хто не може цього зробити. Ми нічого не просимо і не вимагаємо, ми хочемо нагадати про таке поняття, як повага до людей, які пішли воювати. Коли влада не поважає своїх героїв, то в такій країні нічого й не буде. Є закон, і місцева влада має його дотримуватись», – заявив депутат облради, учасник АТО Руслан Кошулинський.

Тим часом ще зранку на сайті ЛОДА з’явилося роз’яснення, що ніхто не скасовував пільг.

«Звертаємо вашу увагу, що надане законом право на пільговий проїзд не може бути жодним чином скасоване рішеннями окремих регіональних комісій, відтак жодного рішення обласних комісій, в тому числі комісії ТЕБ і НС щодо обмеження чи скасування пільгового проїзду не приймалися», – йшлося у роз’ясненні.

Перший заступник голови ЛОДА Андрій Годик, який вийшов до учасників акції, заявив, що на відшкодування коштів перевізникам з місцевих бюджетів ОТГ, районів та Львова передбачено близько 118 млн грн. Окрім того, в обласному бюджеті додатково передбачено ще 1,5 млн грн, які найближчим часом будуть розподілені та перераховані місцевим бюджетам для відшкодування перевізникам за пільговий проїзд. Він ще раз наголосив, що пільги АТОвцям не можуть бути скасовані, і закликав повідомляти про відмови з боку перевізників в управління транспорту ЛОДА. За його словами, це буде враховано під час прийняття рішень щодо подальшої співпраці з тим чи іншим перевізником.

Андрій Годик також пообіцяв організувати зустріч з представниками ЛОДА, Координаційної ради ветеранів Львівщини та перевізників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: