Південнокорейська компанія виготовлятиме електробуси для України за понад 23 мільярди доларів

630_360_1478067875-5167
Фото з відкритих джерел

ДП «ВО Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» вироблятиме електробуси спільно з південнокорейською компанією Caris.

Про це повідомила пресслужба підприємства в Facebook.

«Державне космічне агентство України, «Південмаш» і південнокорейська компанія Caris підписали меморандум про співпрацю з виробництва 5000 електробусів і 7800 зарядних станцій. Угода передбачає підписання договорів на суму 23 млрд гривень зі строками виконання до 2023 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що багатопрофільна група Caris вже веде проекти з розвитку дорожньої інфраструктури в Україні.

«Ми дуже раді продовженню співпраці з Україною. Меморандум формалізує наміри щодо розширення колаборації з українськими державними підприємствами в секторі великого машинобудування», – сказав голова правління Caris Ю Чхоль.

Сторони прийняли програму спільних дій щодо локалізації виробництва електробусів і зарядних станцій, обміну ліцензійними угодами і технологіями, запланували спільну участь у виставках, обговорили можливості і потенціал експорту електробусів у Європу.

«Південмаш» довгий час був недостатньо завантажений і перебував у тяжкому економічному становищі, але зміг повністю зберегти працездатність і ефективність машинобудівного підприємства

«Співпраця з Caris дозволить не тільки фінансово оздоровити підприємство, а й зберегти науково-технічний потенціал, відродити цивільне велике машинобудування, яке багато років залишалося одним з ключових напрямків діяльності заводу», – підкреслив генеральний директор «Південмашу» Сергій Войт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: