Цьогоріч у Держгеокадастрі опрацювали понад 178 тисяч заявок

unnamed
Зображення (ілюстративне), взяте з вільних джерел

Цього року працівниками головного управління Держгеокадастру у Львівській області надано більше 178 тисяч адміністративних послуг з ведення Державного земельного кадастру громадянам та юридичним особам. Майже всі заяви (95%) надійшли за допомогою онлайн сервісів Держгеокадастру.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що здебільшого громадяни звертались з приводу таких послуг:

  • державної реєстрації земельної ділянки (опрацьовано 62744 заяви);
  • видачі витягу на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки (видано 57747 витягів);
  • внесення до Державного земельного кадастру відомостей (змін до них) про земельну ділянку (внесено відомості про 6236 земельних ділянок);
  • надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (державні кадастрові реєстратори опрацювали 18715 таких запитів).

«Відзначу, що крім реєстрації земельних ділянок, фахівцями Держгеокадастру здійснюється робота з наповнення баз даних земельного кадастру, зокрема перенесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки зареєстрованих до 1 січня 2013 року у Державному реєстрі земель»,- зазначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Зокрема, у I-му півріччі 2020 року до Державного земельного кадастру перенесено відомості про 15 тисяч 343 земельних ділянок, обмеження (обтяження) у їх використанні, що зареєстровані до 1 січня 2013 року у Державному реєстрі земель.

Очільник головного управління також зазначив, що максимальне наповнення бази даних сприятиме якісному та оперативному наданню запитуваної інформації громадянами, мінімізує кількість контактів з чиновниками, сприятиме реалізації масштабного проекту, який зараз реалізовується в Україні, з функціонування та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних, а через це встановленню прозорих земельних відносин відкритих для громадськості, ефективному управлінню земельними ресурсами громадами та державою.

Додамо також, що безкоштовно громадянам надано понад 157 тисяч адміністративних послуг, що є в компетенції Держгеокадастру.

 Довідка

Відомості про земельні ділянки, що містяться в Державному земельному кадастрі України є відкритими для всіх громадян. Пошук земельної ділянки здійснюється за кадастровим номером або за її місцезнаходженням.

Зокрема, з адресами Центрів надання адміністративних послуг можна ознайомитись тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: