У Львові помер редактор найстарішої польської газети в Україні

Знімок_екрана_з_2020-07-09_20-21-36
Мирослав Ровіцькі помер у віці 66 років.

У четвер, 9 липня, у Львові відійшов у вічність польський журналіст Мирослав Ровіцькі, який був редактором найбільшої польської газети в Україні — «Kurier Galicyjski».

Про сумну звістку повідомили у виданні.

Мирославу Ровіцькі було 66 років, про причину смерті поки нічого не відомо.

Довідка

Був уродженцем Варшави. У 47 років журналіст переїхав до Львова, де став редактором наймасштабнішої польської газети «Kurier Galicyjski», а згодом заснував дитячий часопис польською мовою — «Polak Mały».

Мирослав Ровіцький був патріотом своєї країни та у 2015 році став Кавалером лицарського хреста ордену відродження Польщі, а в 2018 році здобув орден «За розбудову України» — загальноукраїнську відзнаку з особливим статусом, започаткована з метою сприяння створенню на теренах України громадянського суспільства європейської спрямованості.

Мірослав Ровіцкі також був членом союзу польських журналістів та в 2011 році створив «Klub Galicyjski» – організацію, до якої належать публіцисти, журналісти, науковці та аналітики з Польщі та України.

Окрім цього, Ровіцький відзначився стійкою громадською позицію. Його вважають засновником польсько-українських наукових конференцій, що проходять щороку на Франківщині в Яремче.

Також Ровіцький брав участь у спільній ініціативі Прикарпатського університету та Варшавського університету — відбудові давньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван.

Щодо місця поховання та інших деталей у виданні повідомлять згодом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: