Міненерго визначило постачальника "останньої надії" на ринку природного газу

ккк
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Постачальником "останньої надії" на ринку природного газу став НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

"Сьогодні у Міністерстві енергетики визначили постачальника останньої надії на ринку природного газу. Ним стало ТОВ "ГК "Нафтогаз України", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що цінова позиція Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" складає 2711,86 грн за тис. куб м з ПДВ з націнкою 0%.

За інформацією відомства, відповідне рішення сьогодні прийняла Конкурсна комісія з визначення постачальника "останньої надії". "За" проголосували п'ять членів комісії.

Всього на конкурс подали свої пропозиції три компанії. Після детального розгляду документів за рішенням комісії одна з компаній не була допущена до конкурсу.

У пресслужбі пояснили, що відповідно до постанови Кабміну №529 від 25 червня 2020 року, обрання переможця здійснюється шляхом голосування членів конкурсної комісії за допущеного кандидата, який запропонував найнижче значення ціни природного газу, за якою ПОН постачає природний газ споживачеві. Ціна розраховується відповідно до формули з чітким визначенням розміру націнки постачальника "останньої надії" та повинна бути не вище ніж на 20% максимальної ціни, що склалася на ринку природного газу за попередній місяць.

Як повідомляє УНІАН, раніше "Нафтогаз України" заявив, що "Нафтогаз" подав дві пропозиції на конкурс "постачальника останньої надії".

Перша пропозиція – від НАК "Нафтогаз України", який готовий стати "постачальником останньої надії" з маржею в 5%. Друге речення - "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" готова поставляти газ з маржею 0%.

Наприкінці червня Кабінет міністрів України продовжив покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань з продажу природного газу за пільговими цінами (ПСО) для потреб населення - до 1 серпня 2020 року. "Постачальник останньої надії" - компанія, яка зобов'язана протягом 60 днів постачати газ споживачу, якщо він залишиться без постачальника.

Обрання постачальника «останньої надії» було останньою невиконаною умовою напередодні запуску ринку газу для населення. Саме через відсутність цього постачальника запуск ринку газу перенесли з 1 липня на 1 серпня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: