У Парку Культури встановили деактивований снаряд «Граду», як пам'ять про Зеленопільську трагедію

фото
Фото: скрін з відео

Цієї суботи, 11 липня, о 13:00, у шості роковини трагедії українського війська під Зеленопіллям, у Львівському Парку Культури встановлять деактивований макет ракети установки БМ-21 «Град».

Саме такими снарядами Росія вперше прямо відкрила вогонь зі своєї території. По суті, оголосивши російсько-українську війну. Аби вшанувати пам'ять загиблих і розповісти про події світанку 11 липня, у парку зберуться родини полеглих бійців та вояки-очевидці моторошного обстрілу.

Світанок 11 липня забрав 37 життів, а ще 120 вояків отримали поранення. О 4:30 ранку базовий табір українських військовиків несподівано обстріляли реактивними снарядами та мінами. Обстріл вівся дуже влучно, чітко з території Росії. Більшість українських воїнів спали, Інших військових врятували окопи.

Фото: скрін з відео

Це вже другий епізод інтерактивного пам’ятника у Парку Культури, встановленого з ініціативи та власними силами його працівників. Першим епізодом (місяць тому) став макет літака ІЛ-76, який збили проросійські бойовики над Луганськом. Причини встановлення саме у парку Культури: близькість розташування до Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного та частини 80 ОДШБр; окрім того, парком щодня прогулюються сотні людей, які часто забувають, що російсько-українська війна триває досі; окрім того, пам'ять про перемоги і поразки українського війська – це також елемент культури, який формує національну свідомість і свідомість кожного із нас.

Цій війні - більше шести років. На жаль, суспільство схильне забувати про важкі, але звитяжні вчинки українського війська. Цей пам’ятник нагадує, що цінність людського життя – найбільша, бо чи не кожен бій - втрата для армії, а кожне життя – надірваний світ цілої родини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: