Найдивніші професії світу, за які добре платять

work
Фото: Всвіті

Виявляється, аби отримувати гарну зарплату, не обов’язково здобувати освіту та роками практикувати свої навички.

Існує безліч робіт у світі, про які багато хто навіть й не здогадується. Можливо саме для вас одна з них виявиться «роботою мрії», хоча деякі з них дійсно дивні, пише Всвіті.

Професійний обіймач

Работа мечты: 15 должностей, о существовании которых вы даже не ...

Звучить дивно, але деяким людям на стільки не вистачає обіймів, що вони готові платити за це гроші. Дехто без цього навіть не може заснути. Обіймачі спеціалізуються на тому, щоб допомогти іншим розслабитися або розвіятися, коли їм сумно і самотньо. У нашому ізольованому суспільстві професійні обіймачі допомагають зменшити стрес і вийти з депресії. Найбільше цією послугою користуються в Японії, де професійний обіймач отримує від 40 доларів за годину.

Дегустатор собачого корму

Трюк выполнен профессионалом»: Петербуржец стал первым в России ...

Виробники їжі для собак хочуть бути впевненими в якості продукції. Для цього й наймають спеціальних людей, які куштують корм. Найчастіше дегустатори оцінюють смак, поживність та пакування товару. Їжа повністю безпечна для людей, адже до її складу входять злаки та овочі. Хоча, аби уникнути ризиків, дегустатори, зазвичай, її випльовують. Працювати за такою професією людей штовхає гарний заробіток – 40 доларів за годину.

Випробувач водних гірок

Tоп 10 самых необычных профессий в мире : 55_77 — LiveJournal

Хоч ця робота й опинилась в нашому списку, але дуже дивного в ній нічого немає. Хтось же повинен перевіряти гірки перед тим, як відкритих їх в аквапарку. Людям, які професійно цим займаються, така робота приносить задоволення, адже у їх обов’язки входить подорожувати від однієї локації гірок до іншої, кататися на них та висловлювати свою думку виробникам щодо дотримання безпеки. В деяких країнах зарплата випробувачам водних гірок досягає 30000 доларів на рік.

Фейс-філлер

І ми говоримо не про сироватку для обличчя чи маску. В обов’язок людей, які працюють фейс-філлерами, входить перевірка дії косметичних препаратів на шкіру обличчя. Вони повинні мати неабияку чутливість рук, щоб визначати найменші зміни на поверхні шкіри. За одну робочу годину люди цієї професії отримують 25 доларів.

Пірнальник за м’ячами для гольфу

Професії

Якщо ви коли-небудь дивились гру в гольфу, то бачили, що м’ячі іноді потрапляють у воду. Робота пірнальника за м’ячами полягає в тому, щоб дістати м’яч з водойми. Хоч завдання й не здається важким, проте люди цієї професії повинні гарно плавати та бути сильними, адже іноді доводиться діставати повний мішок таких м’ячиків. Відповідно до контракту з гольф-клубом пірнальник повертає м’ячі назад та отримує платню за роботу, або може продати їх, а отримані кошти забрати собі. Заробіток теж залежить від умов співпраці. В США пірнальники за м’ячами для гольфу отримують від 50 до 100 тисяч доларів на рік.

Нюхач пахв

Самі незвичайні професії в світі. А ви задоволені своєю роботою ...

Аби переконатися в дієвості дезодоранту, компанії наймають людей, які здатні визначити результат до і після використання продукту. Так ці засоби готуються до подальшого потрапляння на прилавки магазинів. Як не дивно, але на таку роботу беруть лише жінок у віці. Вважається, що саме у них дуже різкий нюх на запахи. В деяких країнах за таку роботу платять від 39 тисяч доларів на рік.

Людина в черзі

Незвичайні хобі та професії, про які ви і не здогадувалися

Чи любити ви стояти в чергах у кіно чи магазинах? Напевно, ні. В такій ситуації, ви можете найняти людину, яка буде стояти в черзі замість вас. В США та Великій Британії існують цілі компанії, які професійно цим займаються. Там вартість таких послуг стартує від 20 доларів. Співробітники фірми готові відстояти за клієнта будь-яку чергу до переможного кінця, штовхатися, лаятися – загалом, робити все що завгодно заради отримання результату. В Україні такий вид заробітку також популярний, але ціни нижчі – від 50 гривень.

Персональний помічник з шопінгу

Правила вдалого шопінгу: як не піддаватися на хитрощі продавців ...

Ходити по магазинах та купувати вбрання подобається багатьом. Проте, якщо потрібно дійсно дієва порада щодо одягу, або потрібно підібрати образ, то варто звернутися до помічника з шопінгу. Ті, хто обирають таку роботу, знають про смак та стиль потенційного клієнта, орієнтуються в новинках, вміють поєднувати кольори. Влаштуватися працювати можна, як в компанію, так і бути фрілансером. Потрібно лише подати оголошення.

Нюхач паперових рушників

Weird Jobs: Paper Towel Sniffer: Paper towel earns you?

Таку роботу важко дістати, адже не так багато компаній відкривають вакансії на цю посаду. Головне завдання нюхача – дізнатись чи не має паперовий рушник дивного запаху. Експерти нюхають продукцію різних компаній і визначають, чи дійсно вона не має запаху. Стартова зарплата на подібну вакансію становить 19 тисяч доларів і в деяких компаніях доходить до 50-ти тисяч. В США щасливчик, який отримав цю роботу, кладе до кишені від 1000 доларів на тиждень.

Живий манекен

Топ 10 дивних професій, які добре оплачуються

Напевно, ця робота найнудніша у світі. Живим манекенам платять гроші, аби ті стояли нерухому годинами. Погодьтесь, що не кожен може вистояти так довго. Найчастіше вакансії живих манекенів пропонують дорогі магазини та бутіки. Логіка використання живих манекенів проста – одяг на них виглядає краще, ніж пластикові. За таку роботу отримують 100 доларів на годину.

Людина-лякало

Мабуть, одна з найдивніших професій. Проте, молодий чоловік з висшою освітою, влаштувався саме на цю роботу. У його обов'язки входить відлякувати місцевих птахів за допомогою акордеона і дзвіночка, при цьому він повинен носити яскраво-помаранчеве пальто. За цю виставу йому платять 250 фунтів стерлінгів на тиждень.

Трамбувальник в метро

У години пік в в метро Японії накопичується велика кількість людей, пасажиропотік істотно зростає, не всі бажаючі можуть поїхати. На допомогу людям які не зуміли втиснутися в переповнений вагон приходять трамбувальники. Це міцні чоловіки, чиє завдання швидко "утрамбувати" людей в вагон поїзда, і дати команду машиністу їхати. Найчастіше це студенти, які офіційно перебувають в штаті і пишаються своєю роботою.

Дояр отруйних змій

Оскільки отрута змії використовують у виробництві багатьох медичних препаратів, професія доярів змії - сьогодні не рідкість. Але щоб отримати отруйну речовину з "повзучої", необхідно володіти певними знаннями. Професія вкрай небезпечна. Будь-якої хвилини дояр, зробивши щось не так, ризикує своїм життям. Однак стрес компенсується хорошим окладом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: