В Ірані назвали нову причину збиття літака МАУ

6ce48e7-1
Фото: УП

В Ірані заявили, що катастрофа Boeing компанії Міжнародні авіалінії України була викликана неправильним налаштуванням системи протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Громадське.

"Один з комплексів ППО Тегерана був переміщений. Це призвело до зміни його географічного положення та напрямку", - йдеться в доповіді.

Відзначається, що "після переміщення не було виконане переналаштування".

Система ППО помилково розпізнала лайнер як об'єкт, що рухається з південно-західного напрямку в бік Тегерана, хоча насправді літак вилітав з іранської столиці, а не наближався до неї.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані збили літак української авіакомпанії МАУ. Загинули 176 пасажирів і членів екіпажу, серед них - 11 українців. Іранська сторона спочатку спростовувала інформацію про ракетний удар, але 11 січня Іран визнав, що збив літак МАУ.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах. Зі свого боку президент Ірану запевнив, що усі винні будуть покарані.

У березні офіційний представник Ірану в міжнародній організації цивільної авіації погодився передати бортові самописці Франції або Україні для аналізу. Для розшифровки запросили й представника України.

Більше деталей дивіться у сюжеті ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: