Чергове послаблення у Львові: які заклади повертаються до звичного режиму

карантин6

На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішили частково послабити карантинні обмеження в області.

Як розповів під час брифінгу заступник голови ЛОДА Іван Собко, дозволено відновити роботу дитячих садків, інклюзивно-ресурсних центрів, закладів культури і закладів громадського харчування.

За даними ЛОДА, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 8,36%, при нормі менш як 11%.

«Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 — 23, 03%, при нормі менш як 10%. Ці цифри, у порівнянні з даними за минулий тиждень, помітно зменшилися. Тож це дозволило сьогодні ще послабити обмежувальні заходи», - розповів голова обласної  комісії голова з ТЕБ і НС Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, складає 40,04% від загальної кількості при нормі менше ніж 50%. Середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції - 110,03 на 100 тисяч населення при нормі більш ніж 24.

Відтак, комісія встановила роботу розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів, театрів, окрім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос до 23-ї та з 7-ї години ранку.

Загалом, комісія дозволила відновити роботу дитячих садків, інклюзивно-ресурсних центрів, закладів культури і закладів громадського харчування,

Рішення поширюється на дитячі садочки усіх форм власності. Працювати вони мають за окремими протоколами.

При цьому послаблення не стосуються театрів і кінотеатрів.

Водночас роботу установ громадського харчування та нічних клубів обмежено до 23:00.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: