Зеленський відкликав з Ради постанову про призначення місцевих виборів

dbafd7cd218a176b82b6313c0d938598_1593864325_extra_large
фото: president.gov.ua

Верховна Рада на прохання президента Володимира Зеленського відклала розгляд проєкту постанови про призначення на 25 жовтня місцевих виборів в Україні, - повідомив перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук.

На позачерговому засіданні в понеділок, 13 липня, Рада повинна була розглядати проєкт постанови №3809 «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020 року)».

Але, за словами Стефанчука, до парламенту надійшов лист від Зеленського з проханням прибрати з порядку денного засідання розгляд цього питання. Причини він не пояснив.

Водночас, як повідомив у Telegram нардеп зі «Слуги народу» Олександр Качура, Зеленський відкликає проєкт постанови, оскільки в ньому «є деякі технічні неузгодженості».

Раніше стало відомо, що прийняття проєкту постанови 3809 про призначення місцевих виборів може викликати колізію, тому що передбачає вибори тільки обласних рад.

Планувалося, що профільний комітет у понеділок швидко внесе в документ зміни, додавши туди і районні ради.

Нагадаємо, до цього комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити в цілому проєкт постанови про проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: