Три смуги замість двох: як виглядатиме Хуторівка після ремонту (фоторепортаж)

IMG_4144

На Хуторівці тривають масштабні ремонтні роботи з заміни дорожнього полотна та облаштування вулиці

.

Станом на 14 липня підрядник вже вистелив два шари асфальту, частково облаштував велодоріжку та тротуари. Про це передає кореспондент ІА Дивись.інфо.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, підрядник облаштував на Хуторівці три смуги руху транспорту замість двох. Одна з них - винятково для громадського транспорту.

«Також робиться широка доріжка для велоруху. Це є дуже важливо, адже такі доріжки вже є на вул. Науковій, облаштовуємо також на вул. Княгині Ольги, аби закільцювати це все», - поділився планами Садовий.

Ширина велодоріжки складає від 150 до 180 см. За генеральним планом, вул. Хуторівка під мостом мала б виходити на вул. Пасічну. Однак такі дії поки не на часі, відзначає Андрій Садовий.

«Сьогодні ми говоримо тільки про реконструкцію Хуторівки, розширення інфраструктури. В цілому, темпи нормальні. На вересень маємо вийти з повністю відремонтованою вул. Хуторівкою», - пояснив мер.

Незважаючи на масштаб робіт, вулицю не перекривали повністю, а тільки частково. Це робили для того, аби підприємці та мешканці міста моглидістати до одного з найбільших продовольчих ринків Львова - Шувару.

«Роботи тривають враховуючи той аспект, що дуже багато підприємців і львів’ян щодня їдуть на Шувар, аби придбати продукти. Це створює певні проблеми, але ми знайшли розв’язання: частину ближче до Шувару ми вирішили відкрити вже з понеділка для проїзду. Тут вже прокладено два шари асфальту. Аби можна було братися за наступну ділянку Хуторівки. А коли вже будуть два шари з обох сторін, будемо ставити третій шар. Ми не зупиняємо роботу ринку. Звичайно, могли б робити ще швидше, але продовольча безпека міста стоїть на високому градусі відповідальності. Терміни, які були анонсовані, будуть дотримані», - анонсував міський голова.

У процесі виконання також залишаються велодоріжки, тротуар і бордюри, відзначає директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

«Вже до кінця тижня підрядник буде готовий перейти до наступної частини дороги: розширення полотна, облаштування корита і так далі. Частину дороги доведеться повністю закрити. Це необхідно для того, аби швидше завершити роботу на об’єкті і здати його в експлуатацію. Третій шар асфальту будемо прокладати орієнтовно у серпні. Велодоріжки також будуть асфальтувати у серпні», - повідомила чиновниця.

Після завершення ремонту усі учасники дорожнього руху відчують зміни. Автомобілістам буде легше їхати завдяки покращенню якості дорожнього полотна, пасажири громадського транспорту зможуть пересуватися значно швидше завдяки додатковій смузі, велосипедисти та пішоходи користатимуть з покращеної інфраструктури.

«До ремонту по цій вулиці було важко проїхати, бо були хвилі, - каже заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий. - І ми зрозуміли чому. Коли зняли 5 см асфальту, побачили, що основи практично немає. Автомобілісти гарантовано відчують різницю. Громадський транспорт зможе їздити швидше завдяки смузі руху. Для велосипедистів та пішоходів покращено інфраструктуру. Фактично покращено пересування для усіх учасників дорожнього руху».

Андрій Білий також переконаний, що завдяки звуженню кожної окремо смуги вдалося зробити вулицю більш безпечною.

«Якщо зважати, що смуги були по 4,5 м у ширину, а зараз вони стали по 3 м, то це крок назустріч безпеці. Крім того, трохи змінено траєкторію прокладання вулиці, тому вона має стати безпечнішою», - пояснює посадовець.

Однак на Хуторівці не встановлено ні піднятих пішохідних переходів, ані лежачих поліцейських.

За словами Андрія Білого, на автомагістралі це заборонено робити згідно з Державними будівельними нормами України. Також не буде кишень для громадського транспорту.

«Кишені оскільки вони більш потрібні на заміських дорогах, де є швидкий трафік, і треба, аби автобуси, здійснюючи посадку-висадку не заважали автомобільному трафіку. Оскільки тут буде смуга громадського транспорту, не потрібні кишені. Не передбачається, що автобус має обганяти тролейбус чи навпаки, оскільки вони мають їхати один за одним за графіком.

Ще один мінус кишень полягає у тому, що автобус чи тролейбус не може близько під’їхати до посадкового майданчику і тоді губиться весь задум низькопідлогового транспорту. Будуть облаштовані повністю нові платформи для громадського транспорту. В районі Шувару вже облаштували такий майданчик з платформою 20см висотою – до транспорту можна увійти без перепадів», - пояснив Андрій Білий.

Крім того, у проєкт буде включено озеленення. Це необхідно, аби вулиця покращилася не тільки інфраструктурно, а й із точки зору сприйняття учасниками дорожнього руху.

Зазначимо, на 2020 рік з міського бюджету на ремонт і реконструкцію доріг Львова передбачили близько 1 млрд 700 млн грн, з урахуванням випуску муніципальних облігацій та грошей із місцевого бюджету.

Фото Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: