У Білорусі планують створити свою лоукост-авіакомпанію

авіа
Фото ілюстративне

Міністерство транспорту Республіки Білорусь розглядає можливість створення лоукост-компанії на базі «Авіакомпанії Гродно».

Про це заявив голова Міністерства Олексій Авраменко, передає Delo.ua.

«Ми задумалися про створення другої білоруської компанії, більш бюджетної для розвитку конкуренції та перевезень пасажирів. В першу чергу Гродненський напрямок розглядаємо, аеропорт Гродно, «Авіакомпанія Гродно», — зазначив чиновник.

За його словами, найближчим часом влада буде «ухвалювати рішення щодо розвитку цього виду перевезень». На уточнююче запитання, чи йдеться про те, що Гродненська авіакомпанія буде за концепцією нагадувати лоукост, голова Мінтрансу відповів: «Так, є ідеї створення своєї лоукост-компанії».

Він зазначив, що їм потрібно розуміти, яке буде завантаження. З огляду на те, що в Гродно діє безвіз, Авраменко не виключив, що завантаження пасажирів буде здійснюватися безпосередньо в обласному центрі.

«Треба вибудовувати цю схему, це буде цікаво місцевій владі, — сказав міністр. – Тобто обирати якісь конкретні напрямки. Наприклад, Ізраїль той же візьмемо – там Республіка Білорусь користується попитом – і вибудовувати маршрути в цьому напрямку».

Щодо можливого приходу в Білорусь угорської Wizz air, Авраменко зазначив, що «було підписано угоду, рішення було ухвалено, але просто втрутилася пандемія». При цьому він висловив сподівання, що переговори будуть продовжені. «І, звичайно, активно запрошуємо лоукост-компанії в частині завантаження наших обласних аеропортів»,– додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: