У центрі Львова замість руїн облаштують музей

1

Підвальну частину будівлі на площі Міцкевича, 9 буде облаштовано під музеєфікацію виявлених залишків «Високого муру» і фрагментів мощення дороги, у наземній частині зведуть готель.

Будівництво може розпочатися вже до кінця нинішнього року. Такий громадський простір збільшить туристичну привабливість площі. Адже кожний охочий зможе потрапити всередину й ознайомитися з експонатами. Про це повідомляє компанія-забудовник «Центр розвитку нерухомості».

«Перлиною нашого готелю буде саме «музей», мешканці і гості нашого міста зможуть побачити залишки першої лінії фортифікацій середньовічного Львова – Високого муру, будівництво якого розпочали ще у XIV стоілтті та фрагменти міської дороги, що йшла повз нього», – зазначив директор «Центр розвитку нерухомості» Євген Зінов’єв.

За словами директора, нова будівля має збалансувати площу Міцкевича, поверховість низки будівель якої з часом змінилася, наклавши свій відбиток і на пропорції.

«Наразі доопрацьовуються деталі дизайну фасадної частини, обговорюється колір забудови. Щодо передостаннього, є дві думки, які не впливають технічно на саму забудову, її висотність», – додав Євген Зінов’єв.  

Нагадаємо, що у лютому нинішнього року виконавчий комітет Львівської міської ради видав містобудівні умови і обмеження (МУО) на будівництво готелю забудовнику.

Готель матиме 7 поверхів, на даху будуть розміщені вентиляційне та інше технічне обладнання, загальна висота яких не перевищуватиме 25 метрів. За попередньою інформацією оператором готелю має бути відома міжнародна мережа Sofitel, що базується в Парижі.

За даними бізнес-платформи YouControl, ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» входить в Універсальну інвестиційну групу відомого бізнесмена Віталія Антонова. Ключові компанії цієї групи – це ПАТ «Концерн Галнафтогаз» — мережа заправних комплексів «ОККО» та ПАТ «Концерн Хлібпром» — один з найбільших виробників хліба в Україні.

Будинок №9 на площі Міцкевича спорудили у 1839 році за проєктом архітектора Вільгельма Шмідта. У 1991 році пожежа знищила будинок №10 на площі Міцкевича і вплинула на сусідній будинок, де стався обвал. Тому в 1997 році будинок №9 був розібраний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: