Як завоювати клієнта — поради

495307213-High-Istock-Thinkstock-Getty-Images1-810x541
Фото: RAU

Чи буде людина користуватися вашим продуктом, чи буде задоволеною сервісом і чи захоче рекомендувати вас своїм друзям, залежить від того, який досвід вона отримає.

Про секрети завоювання клієнтів на своїй сторінці у фейсбуці розповів співзасновник monobank Олег Гороховський.

«Досвід – це персоналізоване явище. У двох різних людей не може бути однакового досвіду. Досвід та враження залежать від емоційного сприйняття кожного окремого клієнта. Головна відмінність між послугою і досвідом – час. Послуги дозволяють економити час. А досвід, навпаки, робить ваш час незабутнім», - розповідає Гороховський.

Наприклад, Uber надає класну послугу. Перший раз – взагалі як магія. Швидко. Зручно. Зрозуміло. А ось AirBnB надає досвід. Він дозволяє прожити в іншому місті у своїй квартирі, як місцевий житель – відчути це. Він продає класно проведений час. AirBnB – це добре проведений час. Uber – це добре зекономлений час», — говорить Джозеф Пайн, американський дослідник в області маркетингу.

Удача, чарівництво і необхідні зусилля

«Я вважаю, що для перетворення послуги на досвід потрібно зробити необхідні (але, на жаль, недостатні) зусилля», - додає бізнесмен.

Поради 

  • Зробити гарний (максимально гарний) інтерфейс або дизайн продукту.
  • Зробити якісну підтримку і післяпродажне обслуговування. Без жлобства і оптимізацій.
  • Використовувати ненав'язливий гумор в комунікаціях, екранних формах, упаковці.
  • Зайнятися гейміфікацією. Крутих прикладів достатньо. Погугліть.
  • При можливості дотягнутися до дітей. Діти головні мотиватори і щирі фанати. Якщо вони вас покохають — вас будуть любити всі.
  • Бути відкритим і чесним з клієнтами. Пояснювати всі свої дії, особливо непопулярні.
  • Хтось із власників компанії повинен бути публічною людиною і мати активні сторінки в соцмережах. Відкритість і можливість дотягнутися до першої особи в пару кліків робить вашу компанію набагато ближчою до клієнтів.
  • Обов'язково зробіть реферальну програму і заохочуйте рекомендації і мотивуйте, щоб їх було якомога більше.
  • Створіть ком'юніті з лояльних клієнтів. Це будуть ваші найпалкіші захисники і промоутери. Ми зробили ком'юніті на старті проекту, запропонувавши додаток в бета-версії тим, хто хоче допомогти нам з «вилизування» багів.
  • Ні в якому разі не забудьте Кота. Всі люблять котів;)
  • ому цих зусиль може бути недостатньо? Тому що все вирішує клієнт, і навіть зробивши всі ці пункти і ще 100500 інших, ви можете не завоювати клієнта.​

«Потрібні удача та чарівництво» - говорить Олег Гороховський.

Але без виконання цих пунктів удача вам може не допомогти. Це, свого роду, лотерейний квиток, і, щоб виграти в лотерею, його варто придбати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: