До Дерземкадастру внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 544 населених пунктів Львівщини

571b3eaffe96b92822cff8fb2d51dc78

В процесі внесення відомостей до Державного земельного кадастру щодо адміністративно-територіальних одиниць внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 544 населених пунктів Львівської області.

В цьому напрямку роботи Львівщина є лідером в Україні.

Про це повідомили в ГУ Держгеокадастру у Львівській області.

Також цього року землевпорядниками організовано та завершено роботи з коригування (оновлення) нормативної грошової оцінки земель 56 населених пунктів Львівської області. Ці роботи здійснюються за підтримки Львівської облдержадміністрації, Львівської облради, взаємодії Головного управління Держгеокадастру у Львівській області з місцевими радами в частині погодження сесіями технічної документації та прийняття радами відповідних  нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Львівщина увійшла до п’ятірки лідерів в Украіні.

«Базова нормативна оцінка проведена для всіх міст та сільських, селищних населених пунктів Львівщини. Щорічно наші працівники організовують роботи з її оновлення, і там, де це необхідно, відповідно до законодавства, проводять заходи з підготовки землевпорядної документації. Ця робота координується та здійснюється фахівцями Держгеокадастру в інтересах громад, адже після оновлення нормативної грошової оцінки земель суттєво зростають надходження до місцевих бюджетів», – відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Загалом, цього року, станом на 1 січня, потребувала оновлення оцінка земель у 679 населених пунктах Львівської області. Проведено нормативну грошову оцінку земель 56 населених пунктів, укладено 504 угоди на виконання цього виду робіт, у виконавців у роботі перебуває 366 цих документацій, на затверджені в місцевих радах 20 документацій та 58 на державній експертизі. Ще у 57 населених пунктах відбувається зміна меж, після їх затвердження місцевими радами буде розпочато роботи з розробки нормативної грошової оцінки.

Довідка

Нормативна грошова оцінка земель є базою для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються  в оренду.

Згідно з чинним законодавством, нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років.

Формування витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюється територіальними органами Держгеокадастру безоплатно у строк, що не перевищує трьох робочих днів з дати надходження відповідної заяви. Передбачена можливість on-line замовлення такого витягу за допомогою публічної кадастрової карти через офіційний веб-сайт Держгеокадастру.

З 1 січня 2015 надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки здійснюється виключно через центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: