До Львова приїде кардинал з Ватикану Конрад Краєвський

IMG_5855_70a

На запрошення митрополита і архієпископа Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького, у Львові з візитом упродовж 17-18 липня перебуватиме представник Ватикану, Папський елемозинарій (розподілювач милостині) кардинал Конрад Краєвський.

Серед головних подій візиту — освячення території будівництва Дому для самотніх та бездомних жінок у Львові та освячення храму св. Йоана Павла ІІ (Львів-Сокільники).

Так, об 11.00 на перехресті вулиць Хлібної-Пимоненка кардинал освятись територію під будівництво Дому для бездомних та самотніх жінок. Цим будинком опікуватимуться сестри альбертинки РКЦ.

«Прагнемо, щоб у такому будинку жінка почувалася безпечно, а також змогла віднайти та розвинути свої таланти, здібності, щоб у майбутньому влаштуватися на роботу. До кожної ми будемо підходити індивідуально, щоби здійснити її мрії», — розповіла сестра альбертинка Ієроніма Дорота Кондрацька.

Цьогоріч минає 100 років від Дня народження святого Папи Івана Павла ІІ. Тому символічно, що саме у 2020 році кардинал Конрад Краєвський освятить храм св. Івана Павла ІІ та сімейний центр (Львів-Сокільники). Початок освячення о 15.30 год.

«Іван Павло ІІ під час свого візиту до Львова кілька разів проїжджав тут, де тепер розташована парафія, названа на його честь. Ця парафія є продовженням справи Папи Івана Павла ІІ, і тому не лише вшановує його пам’ять, але діє у двох важливих напрямках: відкриття дверей для Христа (щоб ми стали справді християнами) і нова євангелізація для охрещених і невіруючих. Оскільки осердя нашої парафії свого часу склали саме сім'ї, то також біля храму буде освячено сімейний центр, де плануємо цікаві дошкільні активності для дітей і не лише. А кардинал Конрад Краєвський був серед тих, хто в останні роки життя Івана Павла ІІ був біля нього поруч, це одна з дуже близьких осіб до Папи», — розповів отець Григорій Драус, настоятель храму св. Йоана Павла ІІ.

Митрополит і архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький переконаний, що візит кардинала Конрада Краєвського — особливий жест папи Франциска.

«Кардинал Конрад Краєвський, як Папський елемозинарій, приїде сюди до нас, щоб показати також близькість отця Франциска з нашим народом, нашою Церквою в Україні. Це є великий жест папи Франциска, а також велика любов кардинала Конрада Краєвського, який довгі роки був близьким співпрацівником Папи Івана Павла ІІ», — зазначив він.

Довідка

Кардинал Конрад Краєвський народився 25 листопада 1963 року в польському місті Лодзі. У 1988 році закінчив Вищу духовну семінарію і отримав священичі свячення, а також завершив навчання у Люблінському католицькому університеті. Навчався у Папському літургійному інституті св. Ансельма та в Папському університеті св. Томи Аквінського.

Доктор богослов'я. Був церемонімейстером архієпископа, а у 1997 році - Святішого Отця Івана Павла ІІ під час його апостольського візиту до Польщі. В 1999 році призначений папським церемонімейстером і отримав Почесного прелата Його Святості. В 2008 році став Капеланом Його Святості.

3 серпня 2013 року Папа Франциск підніс монсерйора Краєвського до гідності архієпископа, а 20 травня — кардинала.

Кардинал Конрад Краєвський вніс лепту в будівництво притулку для убогих, який зведено на вул. Мазепи на Збоїщах у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: