Довіра до Зеленського продовжує падати, – соцопитування

c666146-zelenskyj690

Рівень довіри українців до президента Володимира Зеленського продовжує знижуватися: нині йому довіряють 44% опитаних, тоді як ще у травні таких було 57%.

Про це йдеться в результатах соцопитування Центру Разумкова та Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва», проведеного з 3 по 9 липня

«Володимир Зеленський лишається політиком з найвищим рівнем довіри (44%), однак не довіряє йому 49%, що робить баланс довіри та недовіри негативним», - йдеться в результатах.

Спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 39% опитаних, не довіряють – 45%.

Довіра до інших представників влади є значно нижчою. Зокрема прем’єру Денису Шмигалю довіряють 14%, а не довіряють – 62%; главі МВС Арсену Авакову – відповідно 18% і 70%, голові Офісу Президента Андрію Єрмаку – відповідно 9% та 48%.

Баланс довіри та недовіри є негативним та перевищує - 40% також і для опозиційних політиків – екснардепа від «Голосу» Святослава Вакарчука, лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, голови «Європейської солідарності» Петра Порошенка, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука та співголови ОПЗЖ Юрія Бойка.

Крім того, 40,5% громадян погоджуються, що Зеленський є чесною і порядною людиною, але про більшість членів його політичної команди цього не можна сказати.

9% переконані, що порядний і президент, і його команди, а 33% дотримуються думки, що ні Зеленський, ні більшість членів його команди не є чесними і порядними людьми.

Дослідження тривало з 3 по 9 липня. Методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Криму та окупованого Донбасу.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: