Епіфаній у Львові вшанував захисників на Меморіалі Героїв Небесної Сотні

епіф

Під час свого візиту на Львівщину, Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній сьогодні побував у Львові.

Тут він разом із міським головою Львова Андрієм Садовим та головою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким вшанували пам’ять новітніх Героїв на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

«Сьогодні відбувається мій архіпастирський візит на Львівщину — ми будемо звершувати Божественну Літургію на Святій Горі на Золочівщині. Але мені було цікаво прийти сюди, на Меморіал, тому що я не вперше тут — я був на цьому прекрасному місці вшанування пам’яті наших Героїв Небесної Сотні до відкриття. Я мав запрошення на відкриття, але тоді в мене не було можливості бути тут.

Тому зараз, коли перебуваю у Львові, я вирішив, що таке місце потрібно відвідати, щоб віддати шану нашим Героям, завдяки яким без зброї в руках Україна обрала шлях європейського розвитку. І зараз ми повинні надалі рухатися цим шляхом і пам’ятати про ці жертви, які були покладені на вівтар нашої незалежності.

Свого часу ми отримали незалежність як манну з неба, але протягом минулих століть було багато покладено людських життів, і наше покоління не пам’ятає цього. Але зараз ми маємо вже новітніх Героїв, яких ми повинні шанувати і ніколи не забути про їхній героїчний подвиг, завдяки якому зараз ми рухаємося в напрямку розбудови нашої демократичної, незалежної європейської України», — зазначив у коментарі Блаженніший Епіфаній, глава Православної Церкви України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: