В Україні з'явиться новий державний орган

vru11-696x474
Фото з вільних джерел

В Україні з’явиться єдиний орган інтелектуальної власності. Відповідний закон у середу, 15 липня, частково набрав чинності.

Проєкт учора, 14 липня, опублікували у виданні «Голос України». Передбачено, що він стане чинним через три місяці з дня опублікування. Однак один з пунктів документа набирає чинності вже від сьогодні.

Він стосується доручення Кабінету міністрів в рамках створення нового органу.

«Кабінету міністрів України: у тримісячний термін з дня опублікування закону забезпечити визначення держорганізації, яка виконує функції Національного органу інтелектуальної власності, за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері інтелектуальної власності», – зазначено в тексті документа.

Також, КМУ зобов’язали в шестимісячний термін з дня опублікування документа привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим законом.

Зазначимо, закон вводить дворівневу систему державного управління сферою інтелектуальної власності. Відповідно до неї, Мінекономіки буде реалізовувати державну політику в сфері інтелектуальної власності.

А Національний орган інтелектуальної власності буде займатися видачею охоронних документів (патентів, свідоцтв) на об’єкти інтелектуальної власності.

При цьому, орган функціонуватиме як юридична особа публічного права (державна організація) і належатиме до сфери управління Мінекономіки.

Нагадаємо, 16 червня Верховна Рада схвалила цей проект закону в другому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: