Підприємців Львівщини закликають купувати дозвіл на збирання грибів та ягід

1 (1)

ДП «Сколівське лісове господарство» розпочало видачу лісових квитків. Лісові квитки дають право на заготівлю дикоростучих плодів, ягід, грибів, лікарської сировини та заготівлю сіна.

Про це повідомляють у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За лісові квитки передбачена рентна плата, половина якої поступає до  лісогосподарських підприємств, а друга – до бюджету сільської ради, на землях якої проводиться збір.

По «Сколівському лісовому господарстві» на 2020 рік Львівською ОДА затверджено ліміт на заготівлю 150 тон грибів, в тому числі 30 тон білих. На сьогодні для ПП «Боровик» уже виписано лісові квитки на заготівлю 8 тон грибів, з яких 2 тони – білих та нарахована рентна плата в сумі 10,9 тис. гривень. У Львівському ОУЛМГ кажуть, що тут є широке поле для підприємницької діяльності місцевого населення, що дасть додаткові надходження та створення нових робочих місць.

Разом із тим, збір грибів в Україні для власних потреб є безкоштовним і не вимагає жодних дозволів. Лісівники лише просять населення суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, не смітити, не пошкоджувати дерева та кущі, надмірно не використовувати приспосіблення (гребінки), бо це негативно впливає на стан рослин та урожайність в наступні роки, а також не порушувати правила поведінки в лісі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: