Поліція викрила злочинну організацію, що збула чотири тонни пороху

порох

Під час обшуків на території восьми областей вилучено пів тонни вибухових речовин, зброю, боєприпаси, а також гроші та документи, за допомогою яких легалізовували списання вибухових речовин на одному із казенних підприємств. До проведення обшуків залучили понад пів тисячі правоохоронців.

Про це повідомляють у Управлінні комунікації Національної поліції України.

Встановлено, що зловмисники впродовж року створили розгалужену мережу поставки пороху. Вибухову речовину вони отримували з казенного підприємства та, використовуючи суб’єкти підприємницької діяльності, які займаються обробленням та видаленням небезпечних відходів, реалізовували «товар» за допомогою одного з поштових операторів. Лише упродовж останніх восьми місяців зловмисники незаконно збули понад чотири тонни вибухової речовини, отримавши близько 4 мільйонів гривень нелегального прибутку.

Під час документування протиправної діяльності членів злочинної групи поліцейські провели понад тридцять контрольних закупок. Крім того, отримали зразки речовин для експертиз, провели відповідні експертні дослідження та здійснили інші необхідні слідчі та розшукові дії.

15 липня, слідчі і оперативники поліції разом із працівниками прокуратури провели п’ятдесят обшуків на території Львівського, Сумського, Полтавського, Дніпропетровського Черкаського, Донецького, Київського та Херсонського регіонів. До проведення процесуальних дій залучили понад 500 правоохоронців.

Під час обшуків вилучено понад півтонни вибухових речовин, зброю, боєприпаси та устаткування для їх виготовлення. Також вилучено грошові кошти та документи, за допомогою яких зловмисники легалізовували списання вибухових речовин на державних підприємствах.

Наразі учасникам злочинної групи готується вручення повідомлень про підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене групою осіб. Також вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: