В Україні зріс середній розмір лікарняних і декретних

3-2-696x465
Фото ілюстративне, джерело: https://takprosto.cc/rabotayushchaya-mama-rebenka/

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, яка фінансується Фондом соціального страхування України для всіх робітників, склав 321 гривень 23 копійки.

Про це повідомили в пресслужбі ФСС.

Зазначається, що це на 51 гривню 57 копійок або 19,1% більше, ніж за той же період 2019 року.

Також, середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах порівняно з минулим роком зріс на 15,8% – з 241,72 гривень до 279,8 гривень.

Там також зазначили, що допомога по вагітності та пологах надається у розмірі 100% середньої заробітної плати застрахованої особи.

« Розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності залежить від тривалості страхового стажу та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства)», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2020 році Державним бюджетом України передбачене підвищення соціальних виплат на дітей. За українським законодавством право на отримання грошової виплати по вагітності та пологах у 2020 році має кожна вагітна жінка. Зокрема, й неповнолітня. Щоправда, розмір цієї виплати в кожному конкретному випадку буде різний – йдеться в матеріалі 24tv.ua. Все залежить від кількох моментів: навчається чи працює жінка (приватний підприємець, військовослужбовець) або безробітна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: