Які області досі не готові до послаблення карантину — перелік

kartantyn1-696x398
Фото з вільних джерел

Київ і ще 7 областей не готові до послаблення протиепідемічних заходів, введених для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Про це йдеться в показниках Міністерства охорони здоров’я для послаблення протиепідемічних заходів станом на четвер, 16 липня.

Зараз епідеміологічна ситуація не дозволяє перейти до наступного етапу послаблення карантину у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській областях. Також вимогам щодо послаблення карантину не відповідає епідситуація в Києві.

У МОЗ нагадують, що перехід регіонів до наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідемічної ситуації в області певним критеріям.

Ці критерії відображають контроль за передачею вірусу, рівень здатності лікувальної мережі, установ епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню COVID-19, і, відповідно, дозволяють контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Нагадаємо, станом на ранок 16 липня, в Україні зафіксовано 56 тисяч 455 випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19. За останню добу хворобу підхопили 848 людей. За весь час пандемії 28 тисяч 931 пацієнт одужав, утім 1445 — загинуло.

Додамо також, що згідно з постановою КМУ, питання щодо посилення або послаблення карантину в областях буде ухвалювати місцева влада, та важливо у рішенні спиратись на рекомендації МОЗ і чинники, за якими класифікуватимуть можливість пом'якшення обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: