Шмигаль пояснив, чому заклади можуть працювати з годинними обмеженнями

заклади харчуванння

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив заборону роботи закладів після 23:00 години. Він підкреслив, що не відбувається зменшення кількості захворюваності коронавірусом.

Про це він сказав під час Години запитань до уряду.

«Складні питання, пов’язані з адаптивним карантином. Тому за рішенням Головного санепідлікаря України, за рішенням комісій ТЕБ і НС, були ухвалені рішення про тимчасове обмеження роботи закладів харчування, нічних клубів, 23:00», – підкреслив прем’єр.

Голова Кабміну зазначив, що масові скупчення людей підвищують ймовірність передачі коронавірусу.

«Чому (заборонили роботу закладів, – ред.)? До цих пір абсолютно достатньо часу, щоб повечеряти, а після закінчення цього часу відбуваються масові скупчення людей, коли є величезна ймовірність передачі коронавірусу. Як результат, після цієї заборони ви бачите чітку стабілізацію ситуації із зростанням захворюваності на коронавірус», – сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що заходи адаптивного карантину, і на державному, і на місцевому рівнях дають свій результат.

«На жаль, не відбувається падіння кількості захворюваності. Але в останні тижні ситуація стабілізувалася. Це якраз важливий момент», – додав голова уряду.

Нагадаємо, в великих українських містах у межах карантину, дозволено працювати закладам громадського харчування, втім з чіткими обмеженнями. Йдеться про протоколи місцевого рівня, де вказано, скільки осіб повинно перебувати в закладі одночасно, окрім цього це стосується посуду та обов’язковість дизенфекторів для відвідувачів тощо.

До слова, у Львові заклади громадського харчування можуть працювати до 22 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: