У перший день роботи львівські садочки відвідало 1100 дітей

107802334_1437099019823798_7056168477033585392_n

У Львові почали працювати комунальні дитячі садочки.

Як розповіла під час брифінгу начальниця управління освіти ЛМР, в перший день роботи садочки відвідало 1100 дітей, передає ІА Дивись.Info.

«На заняттях були присутні 1100 дітей. Це приблизно 5% від загальної кількості. Зрозуміло, що з понеділка ситуація зміниться, і до садочків піде більше дітей. Керівники закладів дошкільної освіти вже провели опитування і мають інформацію, що приблизно 30−40% дітей буде присутніми у садках у понеділок. Також впродовж тижня кількість дітей може зростати», - розповіла Зоряна Довганик.

За її словами, міські заклади дошкільної освіти є забезпечені всім необхідним.

«Закуплені засоби індивідуального захисту, дезінфектори, безконтактні термометри. Ми маємо запаси приблизно на 3 місяці. Загалом за кошти бюджету на це було витрачено прблизно 3 млн.грн. Також впродовж тижня ми будемо бачити, як система запрацює на практиці, адже працівники дитячих садочків ще не мали досвіду роботи в умовах карантину. Будемо контролювати, як виконуються усі правила, проаналізуємо, які ще засоби захисту необхідно докупити», - додала Зоряна Довганик,

Нагадаємо, для перевірки готовності закладів дошкільної освіти до початку роботи в період карантинних обмежень управління освіти ЛМР створило 7 робочих груп, до складу яких увійшли працівники управління і відділів освіти та працівники дошкільних навчальних закладів.

«Ми двічі перевіряли готовність дошкільних закладів. Остання перевірка бужа тиждень тому. Зокрема із групових приміщень забрали всі м’які іграшки, високоворсні килими, розставили меблі так, щоб була якнайбільша дистанція, провели спеціальне навчання для всіх працівників.

В управлінні освіти також нагадують, що діти із симптомами захворювання, зокрема такі,  як нежить чи кашель, прийматися не будуть. За словами Зоряни Довганик про це попереджені усі батьки.

«Батьки підписали згоди, що вони зобов’язуються дотримуватися правил. Працівники також попереджені, що не мають права приймати дітей з симптомами захворювання», - розповіла Зоряна Довганик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: