Слідчі Стрийського відділу поліції розслідують обставини смерті 19-річної дівчини

bolnica_itar_1
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Під час моніторингу соціальних мереж 16 липня правоохоронці виявили повідомлення про смерть 19-річної мешканки Стрийського району, яка, на думку її родичів, померла внаслідок неналежного виконання медиками місцевої лікарні своїх професійних обов'язків.

Про це повідомля відділ комунікації поліції Львівської області.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, 20-річна Соломії, у якої виявили коронавірус, померла у лікарні Стрия. За словами лікарів, пацієнтка тиждень лікувалася вдома, а коли потрапила до них було вже занадто пізно. Соломію госпіталізували у Стрийську міську лікарню вже в тяжкому стані 10 липня, а померла вона 14-го. Утім, батьки кажуть, лікарі не хотіли приймати дівчину до лікарні, радили пити заспокійливі, а дівчина весь цей час скаржилася на жахливий головний біль і тяжкість у грудях.

Уже до вечора в суботу в неї почалися провали в пам’яті і вона втратила свідомість. Тоді лікар, за словами батьків, запідозрив, що в неї може бути вірусний менінгоенцефаліт.

"О 6 ранку у вівторок 14 липня нам зателефонували і сказали, що Соломія померла», – плаче батько.

Правоохоронці встановлюють обставини події, проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: