У Львові буде Дім для бездомних і самотніх жінок: сьогодні освятили територію під будівництво

IMG_2978
Фото: ЛМР

У Львові збудують Дім для самотніх і бездомних жінок. Сьогодні територію під будівництво освятив Папський елемозинарій Кардинал Конрад Краєвський, який прибув до міста.

Дім буде розташований на перехресті вулиць Хлібної-Пимоненка, і ним опікуватимуться Сестри Альбертинки РКЦ. На освячення завітав також мер міста Андрій Садовий, повідомляють у ЛМР.

«Завжди, коли допомагаємо людям у потребі, ми є благословенні. І це не залежить від нашого визнання, наших поглядів. Сестра розповіла, що тут будується Дім для потребуючих, і це добре. Коли рахунок Папи пустий — це добре, це значить, що він багатьом допомагає.

День Ісуса був таким, що він виходив рано і весь день ходив і шукав, кому допомогти. Він ніколи не питав, якою є та людина, чи вона забезпечена — це Його не турбувало. Для Нього важливим було лише добро для іншої людини.

Допомагаючи людині, ми допомагаємо руками самого Бога. Бог потребує нас, щоб через наші руки допомагати. І якщо я в Його ім'я допомагаю, хоч би й подаю просту воду, — то я є благословенним. Зичу вам, щоб ви були благословенні - тобто щасливі. Якщо я допомагаю іншому — я завжди на стороні Бога. Зичу, щоб ми всі завжди були на стороні Бога", — зазначив Кардинал Конрад Краєвський.

На освячення завітали Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький, Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкевич, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, віце-прем'єр Польщі Яцек Сасін, міський голова Львова Андрій Садовий, духовенство Львівської Архідієцезії РКЦ.

«Кожен з нас свого часу постане перед Богом. Про що Він нас спитає? На яких машинах ми їздили, які будинки чи годинники ми мали, чи які посади, регалії? Думаю, ні. Він спитає, чи ви дали кусок хліба людині, яка просила? Чи дали милостиню?

Ми не обираємо час, місце чи країну народження. Ми обираємо бути людиною чи нелюдом. Сьогодні ми всі з вами щиро дякуємо святішому Отцю за те, що Кардинал Конрад сьогодні з нами. Це велике щастя мати можливість спілкуватися з мудрою людиною — я Вам щиро дякую. Дякую Сестрам Альбертинкам, тому що більшої ласки Божої ніж допомога людині - важко мати.

Сьогоднішня подія — це момент історії нашого міста. Тут постане будинок, буде добро, допомога, Божа ласка і велика любов. Я дякую всім, хто долучився, і маю велике прохання — не забувайте про цю локацію: будучи у Львові - приїжджайте, допомагайте", — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Зауважимо, що Кардинал Конрад Краєвський матеріально долучився до будівництва Притулку для убогих, який зведено на вул. Мазепи (Львів-Збоїща).

«Колись на нашій зустрічі мер міста звернувся, щоб ми подумали про соціальні справи. Я сказав, що ми готові. Так і розпочалось, сьогодні ми можемо подивитись на допомогу Альбертинців для бездомних чоловіків. Ця співпраця буде тут також зі сестрами-альбертинками. Всім дякую за цю допомогу. Кожен може допомогти, щоб цей будинок повстав якнайшвидше», — додав Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький.

Сестра-альбертинка Ієроніма Дорота Кондрацька наголосила, що в такому будинку жінка зможе почуватися безпечно, а також зможе віднайти та розвинути свої таланти, здібності, щоб у майбутньому влаштуватися на роботу. До кожної будуть підходити індивідуально, щоб здійснити її мрії.

Нагадаємо, на запрошення Митрополита і Архієпископа Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького, у Львові з візитом перебуває Кардинал Конрад Краєвський. Окрім освячення території будівництва Дому для самотніх і бездомних жінок, Кардинал освятить храм св. Йоана Павла ІІ (Львів-Сокільники). Також Кардинал пообідає з бездомними у «Карітасі» Львова (вул. Винниченка, 32).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: