У МОЗі готують подання щодо кадрових змін на Львівщині після перевірки

9a47340-stepanov
Фото: відкриті джерела

МОЗ ініціюватиме кадрові зміни в керівництві Львівської державної обласної адміністрації через незадовільну ситуацію у медичній сфері регіону.

Таке рішення було прийняте після звіту робочої групи міністерства, яка працювала у Львівській області на початку липня, заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Перевірка Львівської області показала, що у регіоні не виправили зауважень, наданих МОЗ, тому в міністерстві готують подання щодо кадрових рішень в області.

“Я відвідував Львівську область, в нас була жорстка конструктивна розмова по всіх проблемних питаннях, були поставлені конкретні зауваження щодо виправлення ситуації. Дав відповідний термін. По закінченню цього терміну, пройшов місяць, мною була відправлена відповідна комісія МОЗ”, - сказав Степанов.

За його словами, комісія надала результати перевірки, які показали, що в області не виправили зауваження, які були їм надані.

“Зараз готується відповідне подання щодо прийняття кадрових рішень у Львівській області. Тому можу сказати, що багато чого просто не було виправлено, не звернули навіть уваги на виправлення цих ситуацій. Тому буде зроблене відповідне подання щодо звільнення тих чи інших людей керівництвом Львівської ОДА”, – підсумував Степанов.

Як повідомляє УНН, раніше Максим Степанов розповів, що на Львівщині дуже повільно проходить епідеміологічне дослідження щодо хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, допущено значне збільшення черги на тестування та люди не дотримуються карантинних правил.

я з робочим візитом перебував у Львівській області. Зі мною також була група наших провідних фахівців: це й інфекціоніст Ольга Голубовська, лікар-анестезіолог-реаніматолог Сергій Дубров. Ми відвідали чотири лікарні: три лікарні, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19, а також Західноукраїнський дитячий медцентр", - сказав Степанов.

Також зі Степановим перебувало керівництво Національної служби здоров'я України, тому що "багато запитань було до керівництва Національної служби здоров’я".

"Мої зустрічі були побудовані у першу чергу з лікарями, керівництвом лікарень, для того, щоб надати їм максимальну практичну допомогу…Перш за все було прийнято рішення про внесення змін до формування та оплати за пакетами при лікуванні хворих на коронавірусну хворобу. Сьогодні вона іде по принципу готовності надавати відповідну медичну допомогу й менше врахована кількість хворих, яким надається медична допомога з COVID-19… Думаю, найближчими днями будуть внесені відповідні зміни", - розповів Степанов.

За його словами, передано на місця повноваження щодо посилення контролю на території через регіональні комісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: