В Одесі сьогодні втретє спробували підняти танкер Delfi

2525137
Фото: Відкриті джерела

Сьогодні очікується третя спроба підняття танкеру Delfi, затонулого на узбережжі Одеси.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, передає УНН.

"Вчора в Одесі розпочали підіймати затонулий картер Delfi. Між пляжем і судном постійно курсували катери, доставляючи водолазів до місця робіт. Буксири підійшли на відстань до 100 метрів, на них завели троси, щоб смикнути танкер для постановки на кіль. Однак дві перші спроби виявилися безуспішними через слабкі троси, один з яких обірвався. Сьогодні чекаємо на третю спробу", - повідомив Мальований.

З його слів, інспектори ДЕІ в Одеській області контролюють процес транспортування танкеру.

"Під час евакуації може трапитися забруднення нафтопродуктами. Тому ДЕІ регулярно відбирає проби морської води. Сподіваюся, найближчим часом танкер буде прибрано й загрози забруднення нашої одеської акваторії нарешті не буде", - зазначив очільник Держекоінспекції.

Більше подробиць дивіться у матеріалах ТСН.

УП нагадує, що танкер "Delfi" сів на мілину 22 листопада 2019 року.

"На борту знаходяться троє членів екіпажу. Всі громадяни України. На танкері закінчилося паливо, є проблеми з електрикою. Екіпаж відмовляється подати сигнал SOS та евакуюватися з судна. Вони чекають дозволу від судновласника та відмовляються від будь-якої допомоги. З судновласником взятися неможливо", - повідомляла Одеська ОДА.

23 листопада Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в 157 разів.

В ОГП нагадали, що власник судна мав до 31 березня 2020 року здійснити заходи для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня 2020 року Венедіктова взяла справу на контроль.

8 квітня судновласник затонулого в Одесі танкера "DELFI"  запевнив генерального прокурора Ірину Венедіктову, що найближчим часом забере судно з берега за власний кошт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: