Попит українців на закордонну роботу значно зріс , — дослідження

заробітки
Фото (ілюстративне), взяте з відкритих джерел

Українці все частіше шукають роботу за кордоном. На початку літа на сайті Jooble шукали роботу за кордоном 6,7 тисяч користувачів. З цього часу кількість зацікавлених у заробітку зросла і зараз становить майже 8 тисяч.

Про це повідомляє Опендатабот.

У топ-3 закордонних робочих напрямків залишаються:

  • Польща (5 526 запитів);
  • Чехія (254);
  • Німеччина (204)

За даними соціологічних опитувань, лише 2,5% українців шукають роботу за кордоном через інтернет — більшість потрапляє в Польшу за рекомендаціями друзів та знайомих (69,5%).

«Карантинні обмеження зменшили активність пошукачів та роботодавців. Зокрема, кількість запитів від українців на роботу за межами країни із введенням карантину в березні по червень 2020 р. зменшилась на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зараз ми бачимо поступове відновлення активності», — коментують у пресслужбі Jooble.

Нагадаємо, 3 липня Польща запроваджує обов’язковий карантин для авіапасажирів, які прилітають з України. Раніше це рішення скасували. Раніше, Прикордонна служба Польщі повідомила, що пасажири, які прибуватимуть авіарейсами з України, звільняються від обов’язкового 14-денного карантину пасажирів

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: