У Польщі затримали ексголову Укравтодору Славоміра Новака

2020-07-20 10.13.18 images.weserv.nl f2ea0a6cbe63

Співробітники Гданського відділення Центрального антикорупційного бюро Польщі затримали ексміністра транспорту Польщі, колишнього голову Укравтодору Славоміра Новака за підозрою в корупції.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Правоохоронці затримали трьох осіб, які нібито діяли в рамках організованої злочинної групи. Центральне антикорупційне бюро підозрює, що Новак очолював групу. Затримані також колишній командир військової частини GROM № 2305 Даріуш Завадка і бізнесмен з Гданська Яцек П.

Затримані будуть доставлені в прокуратуру, де їм висунуть звинувачення. Розслідування проводиться спільно Центральним антикорупційним бюро Польщі, прокуратурою Варшави, Спеціальною антикорупційною прокуратурою України і Національним антикорупційним бюро України.

Новак був міністром транспорту, будівництва і морського господарства Польщі в 2011—2013 роках. З жовтня 2016 року по вересень 2019-го він очолював Укравтодор. Новак подав у відставку з посади голови цього відомства після того, як міністр інфраструктури України Владислав Криклій пригрозив йому звільненням. Це було пов’язано з тим, що Новак повідомив Криклію про звільнення з Укравтодору Богдана Юлика, який потрапив в корупційний скандал, хоча насправді той лише пішов на лікарняний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: