Якщо готель «Дніпро» купив росіянин, угоди не буде — голова Фонду держмайна

10132d8-2

Фонд державного майна України направив запити в правоохоронні та інші державні органи з тим, щоб з’ясувати походження коштів ТОВ «Смартленд», яке виграло аукціон з продажу готелю «Дніпро» в центрі Києва.

Про це на сторінці в Facebook написав Дмитро Сенниченко, голова Фонду держмайна.

Він підкреслив, що українське законодавство забороняє інвестувати в українські активи гроші, що мають російське походження. Сам інвестор не може бути з країни-агресора. Інвестор, який виграв аукціон, пройде перевірку на відповідність вимогам законодавства.

Щоб з’ясувати походження його коштів, Фонд державного майна України направив відповідні запити в правоохоронні та інші державні органи. Після того як вони дадуть відповідь, Фонд держмайна прийме рішення про те, чи підписувати договір купівлі-продажу з переможцем аукціону.

«Якщо раптом з’ясується, що переможець аукціону – росіянин, або ж його капітал має російське або будь-яке інше сумнівне походження, Фонд держмайна не укладе з ним договір купівлі-продажу. Це наше право і обов’язок: не допускати російський і сумнівний капітал в приватизовані державні підприємства», – сказав Сенниченко.

Згідно з процедурою, переможцем аукціону буде визнано учасника, який показав другий результат, тобто запропонував найвищу суму, не рахуючи “забракованого” в ході перевірки учасника. До нового переможця аукціону буде застосовано аналогічну процедуру перевірки.

Незалежно від результатів перевірки, застава за участь в аукціоні в сумі 10% від стартової ціни активу учасникам не повертається.

«У конкретному випадку з готелем: якщо виявиться, що до купівлі якомось чином причетні росіяни або об’єкти інших заборон, то в активі їм відмовлять, але понад 8 млн гривень внесеної ними застави в будь-якому випадку залишиться в державній казні. Непогане покарання за зухвалість», – додав Сенниченко.

Нагадаємо, 15 липня Фонд державного майна (ФДМ) України провів аукціон з продажу 100% пакета акцій АТ «Готель «Дніпро» — саму нерухомість продано за 1 мільярд 111 мільйонів 111 тисяч 222 гривень 22 копійки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: