Понад 201 мільйон виділили на будівництво шкіл і садочків на Львівщині: перелік

109798699_3424753704203073_579566677625684820_n_1595328613_960x640_1_0

У межах програми «Велике Будівництво», в області реалізують 16 об’єктів соціальної інфраструктури.

Про це під час пресконференції розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

За його словами, станом на сьогодні, 21 липня, на 13 об’єктах роботи тривають. Будівельна готовність на 8-ми з них перевищує 70%, 6-ти — в межах 50%.

«На ці об’єкти затверджено 201,3 млн грн бюджетних коштів. Найбільша частина грошей надійшла з державного фонду регіонального розвитку  — 152 млн грн. Решта – це субвенція з держбюджету, кошти з обласного, місцевих бюджетів та інших джерел. Для продовження робіт загалом профінансовано 98,6 млн грн. Маємо гарний показник стосовно касових видатків. Вони склали 86,5 млн грн. Це втричі  більше, ніж у травні. Станом на сьогодні на 13 об’єктах роботи тривають. Іще на 3-х скоро почнемо працювати. Бо тендерні процедури там уже на завершальній стадії», - розповів Максим Козицький.

Він уточнив, що йдеться про добудову школи та спортзалу у Новому Кропивнику на Дрогобиччині, реконструкцію спортивного комплексу «Шахтар» у Червонограді, а також  відновлення спортивного ядра та трибуну стадіону дитячої спортивно-юнацької школи у  Буську.

За інформацією ЛОДА стан робіт на 13 об’єктах є таким:

ШКОЛИ

  • У селі Дубаневичі Городоцького району триває будівництво школи. Зараз там уже завершені штукатурні роботи та залиті стяжки. Змонтована пожежна сигналізація, утеплено фасад котельні.
  • На Самбірщині, в селі Викоти, добудовують існуючу школу. Завершили вже внутрішні оздоблювальні роботи та благоустрій.
  • На Сколівщині, у селі Верхнє Синьовидне, проводять реконструкцію навчального закладу з добудовою. У корпусі, що там існує, розвели опалення. У новому – поклали підлогу, утеплили перекриття.
  • На базі 2-ї школи-гімназії у Трускавці створюють регіональний центр сприяння здорового способу життя. Там завершили фасадні роботи, перекрили мансардні приміщення.
  • У Бортятині на Мостищині також реконструюють школу і проводять добудову.  Зараз там тривають внутрішні оздоблювальні роботи, змонтовано систему опалення, холодної та гарячої води. Облаштовано пандус і сходи.

САДОЧКИ

  • У селі Рудники на Миколаївщині завершують будівництво садка. Там вже зроблені внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи.
  • У садку в Борщовичах на Пустомитівщині вже є чистові стяжки та штукатурні роботи внутрішніх приміщень, прокладено внутрішні інженерні мережі.
  • На стадії завершення роботи у садку в Зимній Воді. Там вже є плитка, двері, у всіх кімнатах та коридорах завершено внутрішні оздоблювальні роботи.
  • У селі Чуква на Самбірщині триває реконструкція дошкільного закладу. Там у червні пошпаклювали внутрішні приміщення, поклали плитку на сходовій клітці.
  • Будівля садка у Великому Любені вже майже готова. Зараз там підводять мережі електропостачання та газопосатчання. Цей заклад зводять з нуля, він буде досить великий  - на 150 місць. Матиме дві музичні зали, два спортзали.

СПОРТ

  • На стадіоні Львівського  державного університету фізичної культури, на вул Черемшини, влаштовують зараз якісне покриття бігових доріжок і секторів.
  • Львівське училище фізичної культури теж буде мати потужне оновлення. На Княгині Ольги влаштовують мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту. Там зараз встановлюють тентове покриття. Основу вже облаштували.
  • У Дублянах на Самбірщин ремонтують місцевий стадіон. Зараз там облаштовано основу під бігові доріжки, змонтовано трибуни та покриття, систему поливу трави.

Як запевнив Максим Козицький,  усі школи та дошкільні заклади, де тривають роботи, мають запрацювати 1 вересня цього року. Вони повинні бути укомплектовані сучасним обладнанням, відповідати умовам доступності, безпеки, ьа бути енергоефективними.

За даним ЛОДА 2,5 тисячі дітей будуть навчатися в  належних умовах. Додатково буде створено 483 місця у школах та 505 місць в садках.Крім цього, з’являться 142 нових робочих місця – в нових і оновлених закладах працевлаштують 66 педагогів та 76 технічних працівників.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: