У Барселоні хочуть примусово викуповувати у господарів порожні квартири

CNV000010 (2)
Фото з вільних джерел

Влада Барселони вирішила вдатися до нової «зброї» в боротьбі за збільшення кількості доступних квартир для оренди – можливості примусового викупу нерухомого майна, яке стоїть порожнім.

Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita, посилаючись на Bloomberg.

На поточному тижні департамент житлового будівництва міста Барселона направив попередження 14 компаніям, що володіють в цілому 194 квартирами. У листі місто попереджало, що якщо компанії не знайдуть орендарів протягом місяця, то нерухомість буде примусово викуплена містом за половину її ринкової вартості. Потім місто буде використовувати її як свій житловий фонд для людей з низьким доходом. Компаніям також загрожують штрафи від 90 до 900 тис. євро.

Барселона вже багато років бореться з проблемою вакантності житла, з одного боку, і зростанням орендної плати, з іншого. Після кризи на ринку нерухомості в 2007-2008 роках деякі компанії вважають за краще тримати порожню нерухомість в очікуванні зростання її вартості, а не виводити її на ринок оренди.

Також, деякі компанії не дбають про свою власність, що призводить до самопоселення в ній людей і перетворення на так звані narcopisos (нарко-квартири), в яких ведуть свою діяльність наркоторговці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: