Бюджети Львівщини отримали майже 6 мільйонів гривень на землеустрій, охорону та поліпшення земель

full_0q3ilzrg

Цього року до бюджетів місцевих рад Львівщини надійшло 5,92 млн.грн. у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. З них, до обласного бюджету надійшло 2 млн.грн., на рахунки місцевих рад – 3,92 млн.грн.

Про це повідомили в ГУ Держгеокадастру.

У 2020 році використано 3,1 млн.грн.на проведення робіт із землеустрою та охорони земель.

«Ці кошти громади можуть використати на власний розсуд, але в межах заходів на здійснення землеустрою, охорони та поліпшення земель. Працівники Держгеокадастру завжди готові надати консультативну допомогу місцевим радам. Зокрема фахівцями Держгеокадастру розробляються та передбачаються такі заходи при формуванні місцевих програм. Реалізація цих програм та землевпорядних робіт забезпечать в подальшому додаткові надходження коштів до місцевих бюджетів, що сприятиме загальному розвитку територій», – відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Найбільше коштів витрачено на впровадження заходів з охорони земель (2,8 млн.грн.), проведення інвентаризації земель (6 тис.грн.), розроблення документації із землеустрою (28 тис.грн.) та 284 тис.грн. використано на інші заходи.

Загалом на спеціальних рахунках місцевих рад Львівської області акумульовано 23,8 млн.грн., що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Довідка

У Львівській області здійснення заходів із землеустрою, охорони та поліпшення земель передбачено в межах «Програми комплексного розвитку території Львівської області на 2016-2020 роки» затвердженої Львівською обласною радою. На здійснення цих заходів, у цьому році, передбачено 2,3 млн.грн., які надійшли у порядку відшкодування втрат. За ці кошти попередньо заплановано провести нормативну грошову оцінку земель 40 населених пунктів та провести інвентаризацію інвестиційно-привабливих територій 10-ти об’єктів.

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі.

Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: